Yapay zekaya öyle bir soru sordu ki, eşi boşanma davası açtı! En ilginç boşanma davası

Yapay zekaya öyle bir soru sordu ki, eşi boşanma davası açtı! En ilginç boşanma davası

Yeni gelişen yapay zeka teknolojisi yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı. Türkçe dahil dünya üzerindeki birçok dili destekleyen 'ChatGPT' adlı yapay zeka robotu, kullanıcıların yönelttiği birçok sorunun yanıtını veriyor. ChatGPT, herhangi bir konuda danışmak, fikir almak için de kullanılıyor. Eşinin ChatGPT'ye yönelttiği soruyu gören bir kadın, apar topar boşanma davası açtı. İşte, mahkemelik olan o yapay zeka sorusu...

Hong Kong'da bir anne adayı, yakında doğacak çocuklarına ad bulmak için ChatGPT'ye danışan eşini şikayet etti.

Bölgenin en popüler forumlarından DiscussHK'de paylaşılan bir gönderide adı bilinmeyen anne, "Ne ad koyalım?" diye sorduğu eşinin yapay zeka destekli sohbeti botuna koştuğunu söyledi:

BABA O MU YOKSA YAPAY ZEKA MI?

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; baba adayı, ChatGPT'ye şu mesajı attı:

"Yakında doğacak bebeğim için bir Çince ad bulmama yardım eder misin? O bir erkek. Umarım zeki, yakışıklı, uzun boylu ve şanslı olur."

Sohbet botu bu sorunun ardından Zhiyu (bilge evren) ve Meifen (güzel dağlar) gibi öneriler sıraladı. Sonuçtan memnun olmayan baba, "Başka önerin var mı?" sorusunu yöneltti. ChatGPT böylece Mingli (anlamak) ve Yongyi (cesur ve kararlı) gibi daha geleneksel isimlerle geldi.

Önerileri beğenen adam, eşine listeyi gösterdi. Ancak anne adayı bunların hiçbirini beğenmedi. Çocuğa isim vermenin önemli bir süreç olduğunu savunan kadın, şu ifadeleri kullandı:

"Belli ki düşünemeyecek kadar tembel. Çocuğunun adını koymak umurunda bile değil."

"ÇAĞA AYAK UYDURDUĞU İÇİN ÖVMEN GEREKMEZ MİYDİ?"

Gönderiye yorum yapan bir kişi şöyle konuştu:

"Aslında yapay zekaya sormak sözlüğe bakmaya benziyor. Sözlüğe bakmak eski bir yöntem, yapay zekaya sormaksa modern ve zekice. Yani neden onu azarlaman gerekiyordu ki? Çağa ayak uydurduğu için övmen gerekmez miydi?"

Anne adayına destek veren bir kullanıcıysa, "Çocuğa isim vermek doğumdan sonraki ilk önemli şey. Nasıl bir ebeveyn bunu yapacak kadar tembel olabilir?" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN