Türkiye'nin Deli'si testi geçti! Kamikaze İHA Deli ihracat hedefine ilerliyor: Yurt dışından çok büyük ilgi var

Türkiye'nin Deli'si testi geçti! Kamikaze İHA Deli ihracat hedefine ilerliyor: Yurt dışından çok büyük ilgi var

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği kamikaze insansız hava araçlarından Deli ihracat hedefine ilerliyor! Türkiye'nin Deli'si testi geçti! Yurt dışından çok büyük ilgi var, ihracat başarısına dönüşecek...

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği kamikaze insansız hava araçlarından (İHA) olan DELİ'nin, yurt dışı pazarında artan ilgiyi bu yıl ihracat başarısına dönüştürme hedefi doğrultusunda, Pasifik Teknoloji'nin Titra Teknoloji AŞ hisselerinin yüzde 51'ini satın almasıyla üretim ve ihracat hedeflerini gerçekleştirmek için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

5 YILLIK BİR YER KİRALANDI

Pasifik Teknoloji Genel Müdürü ve Titra Teknoloji Kurucu Ortağı Muhammed Selman Dönmez, yaptığı açıklamada, iki şirketin birleşmesinin, özellikle yurt dışına açılım ve üretim kapasitesinin artması noktasında önemli bir adım olduğunu belirtti. Savunma, yazılım, sağlık gibi alanlardaki ürünlere yönelik yurt içi ve dışı hedeflere ulaşmayı kolaylaştıracağını vurguladı. Dönmez ayrıca, üretim kapasitesini artırmak için 5 yıllığına yeni bir yer kiraladıklarını ifade etti.

'YURT DIŞINDA ÇOK CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR'

Üzerinde çalıştıkları DELİ Kamikaze İHA'nın özellikle bölgedeki sıcak çatışma ortamları nedeniyle dikkat çektiğini belirten Dönmez, bu İHA'nın birçok yetenek kazandığını ve başarılı testler gerçekleştirdiğini dile getiererek "Yurt dışında yine karıştırma ortamlarında testler gerçekleştirdik ve bu testlerde çok başarılı oldu. Beraberinde görüntü işleme, hedef takibi gibi kabiliyetleri aynı zamanda süreç içerisinde kazanmış olduk. Sürü kabiliyeti kamikaze İHA'larda çok etkin olması gereken bir kabiliyet. Tüm bunları birer yetenek olarak kamikaze İHA'mıza ekledik. Yurt dışında özellikle çok ciddi bir potansiyel var. Yapmış olduğumuz testlerde çok başarılı oldu ürünümüz. Halihazırda yürüyen sözleşme, ortak üretim görüşmelerimiz var. Bu yıl içerisinde bunların bir kısmının sonuçlanmasını hedefliyoruz." dedi.

DELİ'nin seri üretime hazır olduğunu ifade eden Dönmez, yeni versiyonları üzerinde de çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Yeni tesisle birlikte üretim kapasitelerinin artacağını ve müşterilere daha hızlı cevap verebileceklerini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN