Kahraman öğretmenler kamerada: 'Heimlich' manevrası minik Hatice'nin hayatını kurtardı

Antalya'da nefes borusuna yiyecek kaçan 7 yaşındaki Hatice Esen, öğretmenlerinin 'Heimlich' manevrasıyla kurtarıldı. Sınıf öğretmeni Kadim Doğan, "Dizlerim titriyordu o an. Onu hayata döndürebilmek bizim için çok önemliydi." dedi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

'Heimlich' manevrası bu kez Antalya'nın Kepez ilçesinde 7 yaşındaki bir çocuğun hayatını kurtardı. 5 Mart tarihinde Beşkonak İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Kadim Doğan, mesai bitiminde okul kapısında öğretmen arkadaşıyla sohbet etmeye başladı.

O esnada okulun içerisinden panikle koşarak yanına gelen birinci sınıf öğrencisi Hatice Esen, Doğan'ın bacağına dokunarak yardım istedi.

1-012.jpg

'HEİMLİCH' MANEVRASI YİNE HAYAT KURTARDI

Minik Hatice'nin nefes alamadığını fark eden Doğan, hemen 'Heimlich' manevrasına başvurdu. Yaklaşık 30 saniye süren müdahalenin ardından çocuğun nefes borusuna kaçan yiyecek çıktı. Korku içindeki Hatice'yi sakinleştiren öğretmenler, durumu ailesine bildirdi.

2-001.jpg

'ONU HAYATA DÖNDÜREBİLMEK ÇOK ÖNEMLİYDİ'

Hatice'nin okulda karate kursuna katılan ablasını beklediğini aktaran Kadim Doğan o anları şu sözlerle anlattı:

3.jpg

"Öğretmen arkadaşımla muhabbet ettiğimiz sırada çocuğumuz hızlı bir şekilde yanımıza geldi ve panikle bacağıma dokundu. Dönüp baktığımda çocuğun nefes almadığını gördüm. Aklıma hemen ilk yardımda öğrendiğimiz Heimlich manevrası yapmak geldi."

4.jpg

Öğrencisinin başına bir şey gelmediği için çok mutlu olduğunu belirten Doğan, "Yaklaşık 30 saniye kadar öğretmen arkadaşımızla birlikte çocuğumuzun nefes alabilmesi için uğraştık. Nihayetinde çocuğumuzun nefes borusundaki yiyecek çıktı. Öğrencimizin hemen elini yüzünü yıkadık. Biz de çok mutlu olduk. Dizlerim titriyordu o an. Onu hayata döndürebilmek bizim için çok önemliydi. Bu olaydan sonra öğretmenini arayıp bilgi verdik. Sonrasında kızımızın ailesi okula gelip bizlere teşekkür etti." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN