Davutoğlu Filistin Bayrağı BM'de dalgalanacak dedi dalgalandı

Davutoğlu Filistin Bayrağı BM'de dalgalanacak dedi dalgalandı

Filistin devlet olma yolunda önemli bir adım daha attı. Filistin, kuruluşundan 28 yıl sonra BM'de bayrağını dalgalandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 yıl önce Filistin lideri Mahmut Abbas'a "İnşallah bayrağınızı BM'de dalgalandıracağız" demişti. Türkiye sözünü tuttu...

Filistin devleti bayrağı resmi kuruluşundan 28 yıl sonra Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde düzenlenen törenle ilk kez göndere çekildi. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın verdiği mesajlar damga vurdu. Davutoğlu Filistin bayrağının Kudüs'te de dalgalanacağını söylerken Abbas, İsrail'in uymadığı anlaşmaların hükmü kalmadığın belirtti. 

Konuşmaların ardından Filistin Bayrağı törenle BM binası önünde göndere çekildi. Abbas bayrağı öpüp görevlilere teslim etti. Filistin için tarihi ve sembolik önemi olan gelişmede Türkiye'nin katkısı büyük. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu katkıyı New York'ta gazetecilere verdiği röportajda şöyle anlattı:

15-09/30/aa_picture_20150930_6413017_high-1443640745.jpg

Filistin'e 2012'de bir tek biz destek verdik

"Bu yılın en önemli gelişmelerinden biri Filistin bayrağının BM’ye çekilecek olması. Kasım 2012’de üye olmayan gözlemci devlet statüsü ile kabul edildiği zaman BM Genel Kurulu'nda iki dışişleri bakanı vardı. Ben ve Kanada Dışişleri bakanı söz aldık. Ben ‘Filistin Devleti tanınmalıdır’ dedim, Kanada Dışişleri Bakanı ‘Tanınmamalıdır’ dedi. Sayın Abbas, hep bunu söyler, bugün de tekrarladı ‘Orada bir tek siz vardınız ve bize destek verdiniz’ dedi. Ben o gün yaptığım konuşmada ‘İnşallah birgün hepimiz BM önünde Filistin bayrağının dalgalandığını göreceğiz, o gün insanlık borcunu ödemiş olacak’ demiştim. İnşallah, Çarşamba günü birlikte bayrağı çekeceğiz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN