Davutoğlu: Filistin bayrağı Kudüs'te de dalgalanacak

Davutoğlu: Filistin bayrağı Kudüs'te de dalgalanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu BM toplantısında konuştu. 

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar

"Trajik olayları beraber aşmalıyız. Türkiye bu yükün büyük bir kısımını yüklenmiştir. Suriyelilere ve Iraklılıara yaşan imkanı sağlamıştır. Kapılarımızı ve kalbimizi açık tutmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar 8 milyar dolar harcadık. Uluslararası toplumun sadece 417 milyon dolar katkısı oldu.

5 bin civarında Suriyeliyi Akdeniz'de kurtardık

Akdeniz'deki yasadışı mültecilerin sayısı 6 bine yaklaşmış durumda. Türkiye de 5 bin civarında Suriyeliyi Akdeniz'de kurtardı.



Esed'in ve DAEŞ'in saldırılarında 5 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti. Uluslararası toplumun bir an önce hareket etmesi gerekiyor. Esed, kendi halkına ayrım yapmaksızın kimyasal silahlarla öldürüyor. Siyasi rejimin değişeceği biz zemin oluşturulmalı.

Edirne'ye yürüyenlerle konuştum ve onlara söz verdim

Şimdiye dek kaybedilenlerin sesini duymuyor olabilirsiniz ama ben Edirne'ye yürüyenlerle konuştum ve onlara söz verdim. Şimdi bu sözümü yerine getiriyorum ve konuyu sizinle paylaşıyorum.

"Filistin devleti özgür olacaktır"

Bugün Filistin Bayrağı'ının göndere çekilecek olmasından dolayı onları da selamlıyorum. Elimizi taşının altına sokmalıyız. Filistin devleti özgür olacaktır. Kudüs de eski özüne dönecek ve Filistin bayrağı Kudüs'te yeniden dalgalanacaktır.

Harem-i Şerifin bölünmesini kınıyoruz. Gazze, Filistin'in öz bir parçası olarak özgürleştirilmelidir.

Terörizmin her türlüsüyle mücadele ediyoruz

Esed'siz ve DAEŞ'siz bir düzenin kurulması lazım. Türkiye, terörizmin her türlüsüyle mücadele etmiştir. Terörizmin meşruiyeti olmaz DAEŞ olsun, PKK olsun aynı şekildedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN