İsrail karşıtı Yahudilerden Filistinlilerle birlikte BM kutlaması

İsrail karşıtı Yahudilerden Filistinlilerle birlikte BM kutlaması

New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'ne Filistin bayrağı asılmasını İsrail karşıtı ultra Ortadoks Yahudi haham ve Filistinliler birlikte kutladı.

Ortodoks Yahudi Hahamlar'dan oluşan bir kalabalık ve onlara katılan Filistinli gençler, BM'ye ilk kez Filistin bayrağının göndere çekilmesini desteklemek için BM Genel Merkezi karşısındaki Dag Hammarskjold Park'ta toplandı.

İsrail'in Filistin'deki saldırganlığını her fırsatta kınayan ve gösteri düzenleyen İsrail karşıtı Yahudi grup, çarşamba günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'na yapacağı konuşma nedeniyle de aynı parkta gösteri düzenleyeceklerini duyurdu.

BM'de, "Üye olmayan gözlemci devlet" statüsünde bulunan Filistin'in bayrağı, 10 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda kabul edilen karar uyarınca göndere çekilirken, aynı tasarı gereği Vatikan'ın bayrağı da geçtiğimiz cuma gün Papa'nın ziyareti sırasında asılmıştı.

15-10/01/aa_picture_20151001_6415169_high.jpg

BM'deki tarihi bayrak törenine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile çok sayıda diplomat katılmıştı.

NEW YORK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN