Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor

Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor

Ressam Hüseyin Sönmez’in bilbordlardan sökülen kağıtları kullanarak şablon baskı tekniği uyguladığı Retrospektif sergisi 19 Nisan’da Mersin’de sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Mersin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan sanatçının sergisi mezuniyetinden bugüne sanatsal üretimindeki seçkilerden oluşuyor.

Çalışmalarında materyal olarak atık kontrplak, tahta, tel sarma bobinleri ve çoğunlukla da billboardlardan sökülmüş yıpranmış kâğıtları kullanan sanatçıya göre bu tür atık malzemelerin kullanımı, doğa ve yaşam için olumlu mesajlar vermenin yanı sıra, çalışmalarındaki dramatik ve sanatsal etkiyi de güçlendirmenin bir yolu. Sanatçının sergisinin kapağında annesinin portesi yer alırken, Atatürk, Yaşar Kemal, Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Kemal Sunal gibi isimlerin portrelerini de sergide görmek mümkün. Akdeniz Sanat Galerisindeki sergi bir hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN