Ukrayna'ya ABD yardımı gecikirse toprak kaybı riski var

Ukrayna'ya ABD yardımı gecikirse toprak kaybı riski var

Ukrayna ordusu, doğu cephesinde birçok köyü kaybetti ve üst düzey komutanlar durumun giderek kötüleştiği uyarısında bulundu.

Ukrayna'nın doğu sınırında yer alan köyler, Rus kuvvetlerinin ilerlemesi sonucunda bir bir kaybediliyor. Genelkurmay Başkanı Aleksandr Sirski, Amerikan askeri yardımının gecikmesi nedeniyle silahsız kalan Ukrayna birliklerinin vahim bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bu gelişmeler, Ukrayna'nın savunma stratejisinde önemli değişikliklere yol açıyor.

ABD'NİN YARDIMI BEKLENİYOR

Ukrayna'nın en üst düzey askeri yetkilileri, silahsız ve sayıca az kalan ordunun durumunun daha da kötüleştiğini duyurdu. Rus birlikleri, geçtiğimiz hafta Ukrayna'nın doğu cephesindeki Avdiivka’nın batısında ve güneydeki birkaç köyü ele geçirdi.

ABD Kongresi tarafından onaylanan 60 milyar dolarlık askeri yardım paketi ve Başkan Joe Biden'ın imzasıyla başlayacak olan silah sevkiyatları, bölgedeki askeri dengeleri etkileyebilir. Ancak, bu yardımların ulaşmasına kadar Ukrayna ordusu zorlu bir mücadeleye devam etmek zorunda.

Ukraynalı komutanlar, mevcut askeri kayıpların ağırlığını ve Rus kuvvetlerinin stratejik avantajlarını vurgularken, Batı'dan beklenen yardımın önemini bir kez daha hatırlatıyorlar. Askeri uzmanlar Rusya'nın son hamlelerini, Ukrayna'nın askeri lojistik kapasitesini sınırlamak ve bölgesel hakimiyetini genişletmek amacı taşıdığı yorumunda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN