Emeklileri böyle dolandırıyorlar: İki yöntem de deşifre oldu! 'Ben tuzağa düşmem' demeyin, dikkatli olun

Emeklileri böyle dolandırıyorlar: İki yöntem de deşifre oldu! 'Ben tuzağa düşmem' demeyin, dikkatli olun

Dolandırıcılar bu kez emeklilerin bankadan aldığı promosyon ödemelerine göz dikti. Uzmanı, dolandırıcıların emeklileri tuzağa düşürdüğü yöntemi anlattı. İşte detaylar...

Bankaların emekli promosyon ücretlerini 15 bin TL'ye kadar çıkarmasının ardından dolandırıcılar da emeklileri hedef almaya başladı.

DOLANDIRICILAR EMEKLİLERİ NASIL DOLANDIRIYOR?

Banka çalışanı gibi arayan dolandırıcılar, iki yöntem kullanıyor. Bankadan aradıklarını söyleyen dolandırıcılar emekli promosyonunu evinize getireceğiz yalanıyla özel bilgileri istiyorlar.

T.C. kimlik numarası, banka hesap numarası, banka kartı ve kredi kartı şifre bilgilerini öğrenmek isteyen dolandırıcıların bu yöntemle yüzlerce kişinin aldatıldığı belirlendi.

DOLANDIRICILARIN EMEKLİLERİ DOLANDIRMA YÖNTEMİ

NTV'de yer alan habere göre, diğer yöntemde ise daha önce promosyon almış emeklileri hedef seçen dolandırıcılar, yeni zamlı promosyonu alabilmek için eski promosyonuna ilişkin bir fark ödemesi çıktığını ve bunun için verecekleri hesap numarasına para aktarılmasını istiyor.

Adli Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu genelde telefon üzerinden gerçekleştiriliyor. Çünkü biliyorlar ki emekliler bu konuda dijital ortam telefon konusunda yeterli bilgi birikime ve donanıma sahip olmayabiliyorlar. Maaş kartlarınızın arkasında CVV söz konusu. CVV numaraları aslında o kartın güvenliğini sağlayan üç haneli numaralardır. CVV kodunu alan dolandırıcılar özellikle emeklilerimiz gece yatarken internet işlemlerini kullanıyorlar."

BANKA DOLANDIRICILIĞA KARŞI NASIL ÖNLEM ALINMALI?

Kişisel bilgilerin paylaşılmaması konusunda uyarıları yapan Ali Murat Kırık, "Hemen ilgili bankalarıyla yani hesaplarının bulunduğu bankayla iletişime geçerek, eğer bilgilerini verdilerse ivedilikle hesaplarına bloke koymalıdırlar" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN