Mustafa Bozbey projelerini 'Karar Gündem'de anlattı: Bursa’da değişim rüzgarı fırtınaya dönüştü

KARAR TV'de yayınlanan "Karar Gündem" programında konuşan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, AK Parti'nin kalesi olan Bursa'da halkın artık değişim istediğini belirtti. "Değişim rüzgarı fırtınaya dönüşmüş durumda" diyen Bozbey, kentte 5 yılda hiçbir projenin yapılmadığını anlattı. Büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde öncelikle kenti depreme dirençli hale getireceklerini belirten Bozbey, vaatlerini sıraladı.

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

Elif Çakır ile İbrahim Kahveci'nin yorum ve sunumuyla KARAR TV ekranlarında yayınlanan "Karar Gündem" programına konuk olan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, AK Parti'nin kalesi olarak görülen Bursa'da halkın artık değişim istediğini belirtti.

'DEĞİŞİM RÜZGARI FIRTINAYA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA'

5 yıldır kente bir metre ray bile döşenmediğini dile getiren Bozbey, ne halkın yararına ne de kentin doğal güzelliklerini korumaya yönelik hiçbir çalışmanın yapılmadığını kaydetti. Gittiği her yerde ilgi ve coşkuyla karşılandığını belirten Bozbey, "Bursa'da değişim rüzgarı fırtınaya dönüşmüş durumda." dedi.

'STADYUMLA HASTANE ARASINDAN FAY HATTI GEÇİYOR'

Bursa'da 7.3 büyüklüğünde deprem üretebilecek kapasitede 95 kilometrelik fay hattının stadyum ile yeni yapılan devlet hastanesinin tam arasından geçtiğini belirten Bozbey, "O fayın kırılması durumunda vefat edenlerin hesabını kim verecek?" diye sordu. Büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde öncelikle kenti depreme dirençli hale getireceğini ifade eden Bozbey, "Bursa'yı yaşanabilir hale getirmek ve yeniden yeşil Bursa'yı kazanmak üzere yola çıkacağız." dedi.

bozbey-2.jpg

DAR GELİRLİYE VE EMEKLİYE AYLIK 2 BİN TL DESTEK

Çiftçiye, emekliye, ihtiyaç sahiplerine, çocuklara ve gençlere yönelik projeler hazırladıklarını belirten Bozbey, "Özellikle anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerine her gün süt içireceğiz. İhtiyacı olan vatandaşlara ve emeklilere aylık 2 bin TL destek çıkacağız. Çiftçimize mazot, tohum, gübre ve diğer konularda destek çıkacağız." diye konuştu. Bozbey bunları yaparken adil ve eşit olacaklarını sözlerine ekledi.

'SAĞA SOLA AKAN SULARI VATANDAŞA ÇEVİRECEĞİZ'

Elif Çakır'ın "Ekonomik destek projelerinin kaynağını nasıl oluşturacaksınız?" sorusuna yanıt veren Bozbey, bu desteklerin bütçenin yüzde 7'sini 8'ini oluşturduğunu söyleyerek, "Aynı zamanda inanılmaz bir vurgun var. Bu vurgunun çapı belli değil. 400 milyon mu, 1 milyar mı, 1 buçuk milyar mı o da belli değil. İnşallah 31 Mart'tan sonra göreve geldiğimizde Bursalılarla paylaşacağız. O para bile 2-3 yıllık bu destekleri karşılar. Paraların nereye gittiğini tek tek ortaya çıkaracağız. Bunun hala hesabını veremiyorlar. Dosyayı kapatmışlar, göremiyoruz. 1 Nisan'da o dosyayı açıp Bursalılarla paylaşacağız." dedi.

bozbey-3.jpg

Kamudaki israfa dikkat çeken Bozbey, sağa sola akan suları kapatıp vatandaşa çevireceklerini söyledi. Bozbey, israfı önleyerek elde edilen parayla vatandaşlara birçok hizmetin yapılabileceğini kaydetti.

Seçimin huzur içerisinde geçmesi dileğinde bulunan Bozbey, "Bütün Bursalıları sandığa davet ediyorum. Gülümsemeleri için Mustafa Bozbey'e desteğe çağırıyorum." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN