Döner krizi çıktı! Yanında 60 kilo dönerle gelmişti: Almanya Cumhurbaşkanı'na tepki yağdı

Döner krizi çıktı! Yanında 60 kilo dönerle gelmişti: Almanya Cumhurbaşkanı'na tepki yağdı

Türkiye ziyareti sırasında yanında 60 kilo dönerle gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'a tepki yağdı! "Türkiye dönerin ana vatanıdır. Kimsenin Türkiye'ye gelirken yanında döner getirmesine gerek yok." Döner krizi çıktı...

Türkiye ziyareti sırasında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'nin ünlü dönerini beraberinde getirmişti. Bu hamlesi dünya genelinde geniş yankı uyandırırken, Türk dönercileri tarafından eleştirildi. Dönerciler, Türkiye'nin dönerin ana vatanı olduğunu ve Türk dönerinin dünyaca ünlü olduğunu vurgulayarak, Almanya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye döner getirmesine gerek olmadığını savundu.

60 KİLOLUK DÖNERLE GELMİŞTİ

Almanya Cumhurbaşkanı'na tepki yağıyor: Türkiye'ye döner getirmesine gerek yoktu! - 2. Resim

Türkiye'ye yanında 60 kiloluk dönerle gelen Steinmeier, Alman Büyükelçiliği'ne ait yazlık Tarabya rezidansında döner keserek davetlilere ikram etmişti. Görüntülerin paylaşılmasının ardından eleştiri oklarının hedefi olan Steinmeier’a dün Cumhurbaşkanı Erdoğan da akşam yemeği için döner ikramında bulundu.

'BİZ DÜNYANIN HER YERİNE DÖNER GÖNDERİYORUZ'

Türk döner ustası Harun Davut, konuyla ilgili olarak, "Türkiye dönerin ana vatanıdır. Kimsenin Türkiye'ye gelirken yanında döner getirmesine gerek yok. Biz dünyanın her yerine döner gönderiyoruz. Dönerin buttan olması ve yaprak olarak kesilmesi önemlidir. Kuyruğuna, döşüne ve pişmesine dikkat edilmesi gerekir. Bu işin ustaları Türkiye'de yetişir. Döner Türkiye’de başladı Türkiye’de devam edecektir.” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı'na tepki yağıyor: Türkiye'ye döner getirmesine gerek yoktu! - 1. Resim

Davut ayrıca, dönerin hazırlanması ve kesilmesi sürecinin önemine vurgu yaparak, “Bir döner ustası en alt tabakadan çırak olarak başlar. Bir ustanın yetiştirilmesi hiç kolay değil. Usta yetiştirmek yaklaşık 3 ila 5 yıl arasında olur. Döneri her usta yaprak gibi kesemez. Bunu özenle yetiştirdiğimiz ustalar kesebilir. Döner yaklaşık 180 derece sıcaklıkta pişirilir. Dönerin kalitesinden çok pişimi çok önemlidir. Lezzetli bir döner için kaliteli et, etin soslaması ve bunları yapacak kaliteli bir usta gerekir. Bu saydığım şartlar birbirine zincirlidir. Bizim için önemli olan lezzet ve kesim tekniğidir” şeklinde konuştu.

Dönerin ana vatanı olarak kabul edilen Türkiye'de, misafirlere en iyi döneri sunmak için çalıştıklarını ifade eden Davut, "Yurtdışından gelenler yanlarına yemek almalarına gerek yok burada en güzel en lezzetli Türk dönerini yiyebilirler. Gelen misafirlerimize yurt dışına götürebilmeleri için paketleme yapıp gönderebiliyoruz. En iyi döner Türkiye’de yenir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN