iPhone'da beyaz hakimiyeti sona eriyor... En popüler iPhone rengi ne? Araştırma sonuçları şaşırttı!

iPhone'da beyaz hakimiyeti sona eriyor... En popüler iPhone rengi ne? Araştırma sonuçları şaşırttı!

Akıllı telefon piyasasının lider markası konumunda olan Apple iPhone yıllardır temel renklerin dışına çıkmıyordu ve en çok beyaz renkte tercih ediliyordu. Bu yönüyle de lüks bir algısını pekiştiren marka yine de yeni modellerine yeni renkler eklemekten kaçınmadı. Bu vesileyle de trend değişmiş görünüyor. CIRP tarafından yapılan araştırmaya göre en çok tercih edilen iPhone rengi siyah ya da beyaz değil.

iPhone'un son on yılda eriştiği popülerliğin sebebi olarak görülen pek çok şey var, ancak Apple bununla yetinmedi ve son yıllarda renk seçeneklerini artırarak da bu popülerliğe katkıda bulundu.

iphone-14-main-1664526346.jpg

Orijinal iPhone'lar yalnızca beyaz veya siyah olarak satışa sunulurken 6 serisiyle altın rengi, gümüş rengi, pembe ve uzay grisi gibi renkler de seçenek haline gelmişti. iPhone 14 serisi ise tüketicilerin oldukça rağbet gösterdiği yeni renklerle satışa sunuldu.

CIRP tarafından yapılan araştırmaya göre en çok tercih edilen iPhone rengi siyah ya da beyaz değil.

229e3014f15befdf876b99acde8356dc779f04e4.webp

iPhone Pro ve iPhone Pro Max satın alan kişilerin yaklaşık %42'si mor modeli tercih etti. %24'ü altın versiyonu almaya karar verirken, %23'ü geleneksel siyahı satın aldı. Sadece %11'i beyaz versiyonu satın aldı, bu da beklenenin dışında bir şey çünkü beyaz iPhone akıllı telefon dünyasında lüksün rengi gibiydi. Ancak artık eskisi kadar lüks olarak kabul edilmediğini gösteren bir sonuçla karşı karşıyayız.

src-340x191iphone-14-pro-nun-gorselleri-sizdirildi.webp

Standart iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'a geçersek, işler çok daha çeşitleniyor. Mavi seçeneğin eklenmesi, müşterilere çok yönlü bir ürün yelpazesi sağladı. Mavi renk serinin en popüler rengi oldu ve müşterilerin %27'si bu rengi tercih etti.

iphone.png

14 ve 14 Plus'ta müşterilerin %22'si koyu mor iPhone 14'ü satın aldı, %26'sı siyahı, %14'ü kırmızı versiyonu ve sadece %12'si beyaz rengi satın aldı.

iphone-14-check-out-what-is-new-in-apples-new-phone.jpg

Durum böyle olmasına rağmen, muhtemelen sunulan diğer renklerde kalite eksikliğinden dolayı siyah, eski modelleri satın alanlar için çok daha fazla tercih edilir görünüyor.

iphone-14-pro-back-purple-hand.webp

iPhone 13'te de mor renk seçeneği vardı ancak bu renk açık lila tonundaydı. Satın alanların %23'ü bu rengi tercih etmişti. Ancak iPhone 14 çıktığında derin mor renk seçeneği ilk kez satışa sunuldu ve başka hiçbir modelde bu renk olmadığı için de kullanıcılar telefonlarının 14 serisi olduğunu göstermek için bu yeni rengi tercih ediyor olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN