Ahir zaman ne demek?

Ahir zaman ne demek?

Türk Dili, tarih boyunca birçok dilin etkisi altında kalmış ve zenginleşmiştir. Bu nedenle, bazı kelimelerin anlamı zaman zaman araştırılmaktadır. İşte, TDK'ya göre Ahir zaman kelimesinin anlamı ve kökeni hakkında merak edilenler...

Ahir zaman ne demek? Ahir zaman, günlük hayatta karşılaşılan veya daha önce duyulmayan kelimeler arasındadır. Bu kelimenin TDK'ya göre anlamı ise "son zaman" olarak belirtilmektedir. Ahir zaman terimi genellikle, dünyanın son günleri, kıyametin kopmak üzere bulunduğu günler veya yıllar anlamında kullanılmaktadır.

Ahir zaman kelimesi, Arapça kökenli olan "ahir" ve "zaman" kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. Arapça'da "ahir" kelimesi "son, nihai" anlamına gelirken, "zaman" kelimesi ise "vakit, süre" gibi anlamlara gelmektedir. Bu birleşimle Ahir zaman terimi, son zamanlar, nihai zamanlar anlamlarını taşımaktadır.

Ahir zaman kelimesinin kullanım alanları geniş olup, genellikle dini ve eski metinlerde sıkça rastlanmaktadır. Özellikle İslam inancında kıyametin kopacağı zaman dilimini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Ancak, günümüzde genel anlamda son zamanları ifade etmek için de kullanılabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN