'Paşalar gibi yatıyoruz' diyen Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz: Yeniden cezaevine girebilir

'Paşalar gibi yatıyoruz' diyen Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz: Yeniden cezaevine girebilir

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklu olan Nihal Candan, sağlık sorunları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Ancak tahliye sonrası kuaföre gitmesi ve televizyon röportajları yapması, avukatların dikkatini çekti. Candan'ın açıklamaları müşteki avukatların tahliyesine itiraz etmelerine neden oldu. Şimdi, mahkeme Candan'ın tekrar cezaevine gönderilip gönderilmeyeceğini değerlendirecek.

Geçtiğimiz Kasım ayında, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamaları nedeniyle tutuklanan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Nihal Candan'ın cezaevindeki sağlık sorunları ve sonrasında serbest bırakılmasının ardından yaşadıkları, gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

CEZAEVİNDE SAĞLIK KRİZİ

Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek amacıyla cezaevinde açlık grevine başladı. Yeme alışkanlıklarında meydana gelen bozulmalar sonucu "anoreksiya nervoza" teşhisi konulduğu iddia edilen Candan'ın ağırlığı 37 kiloya düştü. Ailesi, kızlarının sağlık durumlarından endişe duyduklarını belirterek, acil tıbbi müdahale çağrısında bulundu. Bu süreç, Candan kardeşlerin annesi Umut ve baba Hakan Candan tarafından da yakından takip edildi.

'PAŞALAR GİBİ YATIYORUZ'

Nihal Candan'ın tahliye edilmesinin ardından, kendisini toparlamak için kuaförlerde görüldüğü ve medyaya demeçler verdiği belirtildi. Cezaevindeki koğuş arkadaşı ve aynı suçlamalarla yargılanan Seçil Erzan ile olan ilişkilerine dair bilgiler veren Nihal, "Paşalar gibi yatıyoruz" şeklinde espriler yaparak, kardeşi ile birlikte psikolojik destek aldıklarını ifade etti. Candan, cezaevinde kitap okuyup, dizi izleyerek ve kantinden alışveriş yaparak zaman geçirdiklerini söyledi.

MÜŞTEKİ AVUKATLARINDAN İTİRAZ

NTV'de yer alan haberlere göre; Nihal Candan'ın medyada sıkça yer alması ve rahat tavırları, müşteki avukatlarının dikkatini çekti. Tahliyesine yapılan itirazlarda, Candan'ın sağlık sorunları göstererek serbest bırakılmış olmasına rağmen, bu durumu yansıtmayan bir görüntü sergilediği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Candan kardeşler, "Veysel amir" adını verdikleri hayali bir oyunla piyasa değerinin altında araç satmayı vaat edip, para topladıkları; ancak sonrasında "İhalede sorun çıktı, ertelendi" bahaneleriyle ne araçları ne de parayı teslim ettikleri iddia ediliyor. Bu yöntemle 13 mağdurun yaklaşık 10 milyon lira dolandırıldığı polis incelemeleriyle ortaya kondu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN