Para sayma görüntüleri soruşturmasında yeni ifadeler

Para sayma görüntüleri soruşturmasında yeni ifadeler

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin devam eden soruşturmada yeni bir aşama yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 11 kişiyi daha ifadeye çağırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin yürüttüğü soruşturma hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ifadesinde adı geçen isimlerin yanı sıra, iş insanı Hüseyin Kalkan ve avukat Vedat Ali Aydın ile eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Soruşturma kapsamında, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na müzekkere yazılarak, söz konusu binanın satın alınması sürecine ilişkin detaylar talep edildi. Bu kapsamda, binanın hangi tarihte ve kimden ne kadar bedelle satın alındığına dair belgeler ile binanın satın alınmasında kullanılan paranın kaynağına ilişkin belge veya makbuzların istendiği bildirildi.

Müzekkerede ayrıca, binanın satın alım sürecinde başlatılan bağış kampanyası olan "Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyasının detaylarına ve kampanya kapsamında toplanan paraların nasıl ve ne şekilde kullanıldığına dair belgelerin de soruşturma kapsamında inceleneceği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resen başlattığı soruşturma, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin olarak ortaya çıkmıştı. Söz konusu görüntülerde adı geçen birçok kişinin ifadesinin alındığı ve soruşturmanın geniş bir çerçevede yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda, çeşitli belediye başkanlarının, iş insanlarının ve diğer şahısların da ifade verdiği bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN