Kış ortasında bahar havası: Hafta sonu sıcaklık yükseliyor

Kış ortasında bahar havası: Hafta sonu sıcaklık yükseliyor

Soğuk kış aylarının ardından beklenen sıcak havaların habercisi olarak bilinen cemre havaya düştü. Yükselen sıcaklıklar nedeniyle azalan yağış ve kuraklık tehlikeleri sürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, sıcaklığın cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağını ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini duyurdu.

Sıcak havaların Türkiye'ye gireceği dönemler yaklaşırken baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrenin ilki havaya düştü. ’Sıcaklık’ ve ’sıcaklığın yükselişi’ anlamlarında kullanılan cemre, 27 Şubat’ta suya, 6 Mart’ta ise toprağa düşecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan, ülkemizde yoğun bir şekilde hissedilen yüksek sıcaklıklar olumsuz etkilere sebep olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmini raporunu yayımladı. Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağı ve ülkenin genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağını tahmininde bulunuldu.

DOĞU'DA ÇIĞ TEHLİKESİ

MGM, aynı zamanda Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi uyarısında bulundu.

BUGÜN HAVA NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Yayımlanan rapora göre; önümüzdeki 5 günlük süreçte hava sıcaklıklarının, Ankara'da 16, İstanbul'da 21, Antalya'da 21, İzmir'de 20, Samsun'da 14 Diyarbakır'da 16, Adana'da 22 dereceye yükselmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN