Cumhurbaşkanlığı yayınlamıştı ama... Korkulan oldu vatandaşa gece yarısı zammı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı yayınlamıştı ama... Korkulan oldu vatandaşa gece yarısı zammı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Her sektörde fiyat artışı devam ederken vatandaşın korktuğu oldu! Cumhurbaşkanlığı yayınlamıştı ama... Artık o masraflar katlanacak! Vatandaşa gece yarısı zammı! Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte detaylar...

Fiyatlar hızla artarken KDV artışına dair çıkan söylentiler Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda asılsız olarak nitelendirilmişti. Ancak vatandaşın korktuğu başına geldi, zaten artan fiyatları daha da artıracak karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

BEŞTEPE YALANLAMIŞTI AMA...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın geçtiğimiz haftalarda yayımladığı Dezenformasyon Bülteni'nde "asılsız" olarak nitelendirdiği ve yalanladığı KDV artışı, vatandaşları ve işletmeleri şaşırtacak bir şekilde gerçeğe dönüştü. Yemek ve içecek hizmetlerinde KDV oranlarının artırılmasına dair iddialar, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile doğrulanmış oldu.

8'DEN 10'A 18'DEN 20'YE

Yeni düzenleme ile lokanta ve kafelerde sunulan hizmetlerin KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkartıldı. Genel KDV oranı ise yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi. Bu artış, gıda malzemeleri satışından tutun, hazır yiyecek ve içeceklerin satışına kadar geniş bir yelpazeyi etkileyecek. İşletmeler artık bu oranları hesaplayarak satış yapacaklar.

KDV oranlarındaki bu artış, özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için maliyetleri artıracak. Dolayısıyla, bu maliyet artışının bir kısmı veya tamamı tüketiciye yansıtılabilir.

VATANDAŞIN CEBİNE BİR YÜK DAHA

Uzmanlar, KDV artışının kısa vadede tüketici talebini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Özellikle ekonomik belirsizliklerin sürdüğü bir dönemde yapılan bu zammın, halkın alım gücü üzerinde baskı oluşturacağı ve işletmelerin ciro kaybına yol açabileceği öngörülüyor.

KDV oranlarındaki artış, hükümetin mali politikaları çerçevesinde değerlendirilse de, bu değişikliklerin yarattığı ek mali yük, hem vatandaşları hem de işletmeleri zor bir döneme sokacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN