Karaköy'de özel işletmenin yeri kaldırıldı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Karaköy sahilinde bazı özel işletmelerin kamu alanlarını işgal etmesi tepki ile karşılandı. Belediyeden yapılan duyuruya göre sahilde bulunan ve özel bir işletmeye ait prefabrik kulübe ekipler tarafından yerinden kaldırıldı.

Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilindeki prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı, kamu kullanımına açtı.

KAMU KULLANIMI KISITLANMIŞTI

Karaköy sahilindeki Kemankeş mahallesinde, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait rıhtım alanına beton dökülerek kamusal kullanım alanı kısıtlanmıştı.

Ancak, vatandaşların itirazı üzerine belediye ekipleri sahildeki güvenlik kulübesini kaldırdı.

BELEDİYEDEN MÜDAHALE

Beyoğlu Belediyesi, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğünü koruyarak sahilin yeniden halkın kullanımına açılmasını sağladı.

Belediye, resmi hesabından yaptığı açıklamada Karaköy Sahili'ndeki özel işletmeye ait yerin kaldırıldığını duyurarak Beyoğlu'nun her köşesini güzelleştirmeyi ve İstanbullular ile misafirlerine daha yaşanabilir bir kent deneyimi sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN