O adamın hayatı film oluyor! 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlayamamıştı: Hayatı ilham kaynağı oldu

O adamın hayatı film oluyor! 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlayamamıştı: Hayatı ilham kaynağı oldu

Nüfus memurunun yaptığı bir hatadan dolayı pembe kimlik sahibi olan ve yıllarca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan o adamın hayatı beyazperdeye taşınacak. 38 yıl boyunca çektiği çileyi bir de beyazperde de izleyecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

52 yaşındaki Kumral Bodur, Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik almak durumunda kaldı. Tam 38 sene boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan söz konusu adamın hayatı beyazperdeye ilham kaynağı oldu. Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanının ardından Kumral Bodur’un benzer hikayesi filmlere konu olacak.

yeni-proje-8-001.jpg

FİLM YAPIMCILARI KENDİSİNİ ARADI

Filim yapımcılarının kendisini aradığını anlatan Kumral Bodur, “Trajikomik bir film hikayesi için hayatımın bir film senaryosuna ilham kaynağı olmuş. Bununla ilgili filmin yönetmenliğini yapacak olan Abbas Karatekin ve Yapımcısı Ulaş Karadeniz beni aradılar ve projelerinden bahsettiler. Ben de olumlu yaklaştım. Önümüzdeki günlerde Giresun’a gelip senaryo yazımı için detaylı görüşmeler yapacağız” dedi.

yeni-proje-6-002.jpg

ONCA ÇABAYA RAĞMEN KİMLİĞİ DEĞİŞMEMİŞ

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı nüfusa kadın olarak yazılmış ve pembe kimlik verilmişti. Kamuoyunun da oldukça dikkatini çeken bu hatanın akşam düzeltilmesi 38 yılı bulurken Bodur, söz konusu bu süre zarfında evlenip çocuk sahibi oldu. Lakin nüfus cüzdanının yanlış olmasından dolayı evliliği resmiyete kavuşamadı ve çocuklarını nüfusuna yazdırmadı. Mecbur kaldığı için çocuklarını kardeşinin nüfusuna yazdıran Bodur, hem 38 yıl boyunca sigortalı bir işte çalışamadı hem de askerlik görevini yerine getiremedi. Tam 15 hakim ve 19 savcının değiştiği hukuk mücadelesi 38 yıl boyunca sürdü. Kumral, mahkeme sürecinde yaşadığı psikoloji sorunlar nedeniyle aldığı hapis cezasını da, kadın kimliğiyle, erkek cezaevine girdiğinde ise yanlışlığın fark edilmesi sonucu cezaevinden dışarı çıkartılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN