Depremden çıktı, denemek için ekti! 60 metrekareden iyi verim alında 250 TL’den satmaya başladı

Depremden çıktı, denemek için ekti! 60 metrekareden iyi verim alında 250 TL’den satmaya başladı

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında meydana gelen deprem felaketinin ardından üreticiler de ayağa kalkmak için kolları sıvadı. Sadece 60 metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştiren çiftçi Abdullah Yıldırım, deneme amaçlı ektiği ürünlerde başarı sağlayınca 250 TL'den satmaya başladı.

Deprem bölgesinde Hatay'da yaşamını sürdüren çiftçi Abdullah Yıldırım, Deneme amaçlı evin bahçesine kurduğu 60 metrekarelik serada çilek üretmeyi başardı. İlk hasadı tamamlanan ürünlerden iyi verim alınca satışlar için kolları sıvayan Yıldırım, fiyatı 250 TL'den satmaya başladı.

İLK HASAT TAMAMLANDI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, yaraları sarmak için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'deki en bereketli topraklardan biri olarak bilinen Hatay'da çok sayıda meyve ve sebze üretimi yapılmaktadır. Bölgenin ılıman iklimine uygun olarak üretilen çilekler Yayladağı ilçesinde oldukça yoğun ilgi ile görüyor. Yayladağı ilçesi Bezge Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Abdullah Yıldırım, evinin bahçesine kurmuş olduğu 60 metrekarelik bir serada çilek üretimi yapmayı sağladı. Bu yıl ilk kez diktiği ürünlerden verim aldığını belirten Yıldırım, yaşadığı bölgede kurmuş olduğu serada üretimi artırarak ekonomik anlamda Hatay'a katkı sağlamak olduğunu belirtti.

cilek-hasat.jpg

ÜRÜNLER ERKENDEN OLGUNLAŞTI

Hasat sürecinin erken geldiğini ifade eden Yıldırım, çilek fiyatının 200 TL civarında olduğunu da vurguladı. Çilek yetiştirebilmek için kendisine küçük bir Sera kurduğunu ifade eden Yıldırım, serayı geliştirmek için yeğeninden destek aldığını da aktardı. Çilek üretimi yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Yıldırım, “Hasat maşallah, iyi. İlk defa üretiyoruz, sera olduğu için erken mahsul veriyor. Fiyatı 200 ile 250 TL'den veriyoruz. Rabbim bereket versin, güzel. Bu kadar beklemiyordum ama rabbim kısmetimizi bol verdi. Lezzeti çok güzel, doyum olmuyor" dedi.

cilek-topladi.jpg

Doğal bir şekilde üretilen çilekleri kendi çapında kurdukları serada ürettiklerini ifade eden Murat Sarıkaya, zaman içerisinde üretimi geliştireceklerini aktardı. Deneme amaçlı yapılan ekim işleminde mahsulün iyi olduğunu dile getiren Sarıkaya, “Hatta erken hasat oldu. Lezzeti güzel, şeker gibi tadı. Organik üretim, bizde arada gelip yiyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN