'Böylesini ilk kez görüyorum' diyerek uyardı! Marmara ve Karadeniz fokur fokur kaynıyor

'Böylesini ilk kez görüyorum' diyerek uyardı! Marmara ve Karadeniz fokur fokur kaynıyor

Küresel ısınma deniz üzerindeki etkisini günden güne artırıyor. Meteoroloji kaynaklarından gelen uyarılara dikkatler çekildi. Marmara ve Karadeniz fokur fokur kaynıyor. İşte tüm detaylar...

Küresel ısınmanın etkisiyle mevsimin üzerinde sıcaklık değerleri gösteren deniz sıcaklık seviyeleri günden güne artıyor. Sıcaklıklardaki artışın ardından meteoroloji kaynakları uyardı. Uzman isimden gelen açıklamalara da, "Böylesini ilk kez görüyorum" ifadelerini paylaşıldı.

'İLK KEZ GÖRÜYORUM' DİYEREK UYARDI

Türkiye'de 2023 yaz sıcağının etkileri sürüyor. El Nino etkisi kış mevsiminde de kendisini göstermişti. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgalarıyla beraber El Nino etkisi artarken, deniz sıcaklık seviyelerinde de mevsim normalleri üzerinde değerler görüldü. Kış mevsimini yaza çeviren sıcaklıklar soğuk hava dalgalarını da engellerken, meteoroloji uzmanından 'İlk kez görüyorum" diyerek uyarı geldi.

glpcepiw8aaktts.png

FOKUR FOKUR KAYNIYOR

Sosyal medya üzerinden hava durumu değerlendirmelerinde bulunan 'Meteoroloji Bey' sayfası deniz sıcaklıklarındaki artışa dikkat çekti. Deniz sıcaklıkları son sürat ısınmaya devam ederken, yıllardır takip ettiğini duyurarak uyarılardan bahsetti.

Türkiye'nin bu dönemlerinde ilk kez bu kadar fazla sıcaklık anomalisi gördüğünü söyleyerek, "Marmara denizi ve özellikle Karadeniz'in batısı su yüzeyi ortalamadan çok fazla ısındı" ifadelerini kullandı. Bu paylaşımın üzerine ise, "Marmara ve Karadeniz fokur fokur kaynıyor." yorumları geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN