81 ilde yapıldı ve yapılıyor! Havayı sıcak bulanlar kendini oralara atacak! Yemyeşil parkların arasında onlarca aktivite...

81 ilde yapıldı ve yapılıyor! Havayı sıcak bulanlar kendini oralara atacak! Yemyeşil parkların arasında onlarca aktivite...

Sıcakların etkisini göstermesiyle beraber havalardan bunalanlar kendilerini oraya atacak. Üstelik 81 ilde faaliyete başlanırken bu yeni alanlar vatandaşların akınına uğrayacak gibi görünüyor. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda tüm ülke genelinde yeni millet bahçelerinin yapımına başlanıyor. "Yeşil Kalkınma Devrimi" projesi kapsamında hayata geçirilen millet bahçeleri bir yandan şehirlerin çehresini değiştirecek bir yandan yeşil koridorlar oluşturacak bir yandan ise insanların yeni etkinlikler yapmasına ortam sağlayacak.

yeni-proje-81-001.jpg

YAZ İÇİN HAZIRLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tüm şehirlerde hayata geçirilen millet bahçeleri sıcaklar kendini göstermeye başlar başlamaz yaz için hazır hale getirildi. Bu sayede insanlar sıcak evlerinden buna aldıkça kendilerini yemyeşil parkların içine atabiliyor.

Özellikle büyük şehirlerde yaşam alanlarına yakın olan millet bahçeleri vatandaşların hem sosyalleşmesine hem dinlenmesine ortam hazırlıyor. Vatandaşlar buralarda uzun yürüyüşler, eğlenceli bisiklet turları yaparken, öğrenciler için hazırlanan kütüphanelerde vakit geçirebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra millet bahçeleri sayesinde bir yandan da yeni afet toplanma alanları açılıyor. Ayrıca yeşil alanların artırılmasıyla birlikte hem hava kirliliğinin önlenmesi amaçlanıyor hem de iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlanıyor.

yeni-proje-82-001.jpg

YENİ BAHÇELERİN YAPIMI SÜRÜYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, vatandaşların doğa ile buluşması, yeşil koridorlarla nefes almasını sağlamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında hizmete sunulan millet bahçelerinin yenilerinin yapımı devam ediyor.

yeni-proje-83-001.jpg

ŞİMDİYE KADAR 237 TANE YAPILDI

2.018 senesinden beri tüm yurt genelinde 100 milyon metrekare hedefi doğrultusunda toplamda 237 millet bahçesi yapıldı. Bunun yanı sıra bir yandan 275 millet bahçesinin yapımı ise aralıksız devam ediyor.

yeni-proje-84-001.jpg

VATANDAŞLAR AKIN AKIN GİDECEK

Çevre alanında gerçekleştirilen hizmetleri, millet bahçesi projeleriyle taçlandırdıklarını vurgulayan Özhaseki, "Şehirlerimiz, millet bahçelerimizle nefes alıyor. Şehirlerimizin merkezinde, yeşilin binbir tonuna sahip, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla millet bahçelerimiz vatandaşlarımızı bekliyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN