Emekliyi zamdan bile çok sevindirecek haber!

Emekliyi zamdan bile çok sevindirecek haber!

Milyonlarca emekli Yerel Seçimler öncesi seyyanen zammın gelmesini bekliyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öyle bir açıklama gelmeyince emeklilerin hayali suya düşmüş oldu. Büyük hayal kırıklığına uğrayan milyonlarca emekliye sevindiren haber geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun son dakika olarak duyurdu. Yeni intibak yasası geliyor ve bu kalıcı olacak. İşte detaylar haberimizde...

2024 yılı itibariyle emekli maaşına yüzde 49.25 oranında zam yapılmış ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenmişti. Gelen zam enflasyon karşısında hızla erirken gözler seyyanen zammına çevrildi. Ancak emekliler bekledikleri zammı alamadı. Tüm gelişmeler ışığında milyonlarca emekliyi sevince boğacak haber geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun güzel haberi duyurdu. Emekliyi zamdan bile çok sevindirecek haber! Erdursun, emeklilere seyyanen zam yerine kalıcı bir iyileştirme getirecek yeni intibak yasasının müjdesini verdi.

SGK UZMANI ÖZGÜR ERDURSUN MÜJDEYİ VERDİ: İNTİBAK YASASI GELİYOR

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri değerlendiren SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin en düşük emekli aylığını kaldırma niyetinde olduğunu vurgulayarak, "Böyle bir uygulamayı artık ortadan kaldırmak yönünde gibi planları var. Bunun için intibak yasasıyla beraber emekli aylıklarının yatırılan primlere göre gün sayısına göre artırılarak bu kök aylık meselesine son vermek istiyorlar." açıklamasında bulundu.

yeni-proje-2024-03-28t113338-181.jpg

"EN AZ YÜZDE 30 ZAM YAPILACAK"

Hükümetin Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25 ila 30 civarında bir artış yapacağının altını çizen Özgür Erdursun, emekli aylıklarına da aynı oranlarda zam yapılması halinde bile en düşük emekli aylığının 10 bin TL’de kalacağını söyledi.

yeni-proje-2024-03-28t113322-597.jpg

EMEKLİLER RAHAT BİR NEFES ALACAK

Gelecek olan intibak yasası ile ilgili detayları paylaşan Erdursun, "Bunun için de emekli aylıklarına aslında yapılması gereken düzgün bir intibak. İntibakla birlikte emekli aylıklarını güncelleyecek ve bununla beraber de artık en düşük kök aylık ya da tamamlanan aylık meselesini ortadan kaldırırlar. İşte şayet emekliler bir nevi olsun bu enflasyon karşısında rahat nefes alabilecek." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN