Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Ocak zammı yeterli

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Ocak zammı yeterli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, asgari ücretin hükümet tarafından değil, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlendiğini ve Temmuz ayında herhangi bir artış yapılmayacağını belirterek, Ocak ayında yapılan zammın buna göre yapıldığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlarken asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecine dair bilgi verdi ve Temmuz'da bir artış yapılmayacağını vurguladı.

'OCAK ZAMMI YETERLİ'

Vedat Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümetin müdahalesi olmaksızın, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla asgari ücreti belirleyen bağımsız bir kurumdur. Biz, Bakanlık olarak sadece bu sürecin sağlıklı ilerlemesi için moderatörlük yapıyoruz," dedi. Bakan, Temmuz ayında asgari ücrete bir zam yapılmayacağını, Ocak ayındaki artışın bu durumu göz önünde bulundurarak yapıldığını ifade etti.

'DESTEKLERİMİZ SÜRECEK'

Bakan Işıkhan, ekonomik dengelerin korunması gerektiğine dikkat çekerek, "Biz kalıcı refah artışının peşindeyiz ve şu anda istihdamdan feragat etmeden büyüme sergiliyoruz. Bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN