Bangladeş'te haftalardır süren sıcak hava son 76 yılın rekorunu kırıyor

Bangladeş'te haftalardır süren sıcak hava son 76 yılın rekorunu kırıyor

Son haftalarda okulların tatil edilmesine neden olacak kadar aşırı sıcakların etkisi altında olan Bangladeş’te 27 gündür devam eden sıcak hava dalgasıyla son 76 yılın rekorunun kırıldığı bildirildi.

Bangladeş Meteoroloji Departmanı’ndan yetkililer, ülkedeki sıcaklık dalgasının 27 gündür devam ettiğini ve ay sonuna kadar sürmesinin beklendiğini ifade ederek bunun son 76 yılın rekoru olduğunu kaydetti.

Basına konuşan meteoroloji yetkilisi Md. Bazlur Rashid, 1948'den bu yana mevcut verilere göre, bu ay bir yıl içinde en uzun süre devam eden sıcak hava dalgası rekorunun kırıldığını ifade etti.

OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ

Böyle bir durumun en son 25 gün süren sıcaklık dalgasıyla 2014'te yaşandığını aktaran Rashid, "İklim değişikliği, aşırı hava koşullarının başlıca nedenleri arasında yer alıyor" diye konuştu.

Bangladeş'te ilk olarak bu yıl ülkenin neredeyse yüzde 75'inde sıcaklık dalgaları yaşanmış, nisan ayının ikinci haftasında aşırı sıcaklar nedeniyle bir hafta eğitim öğretime ara verilmek zorunda kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN