51 kişi enkazda can vermişti: Furkan Apartmanı davasında tek tutuklu kaldı

51 kişi enkazda can vermişti: Furkan Apartmanı davasında tek tutuklu kaldı

Gaziantep'te 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı davasının dün görülen 5'inci duruşmasında tutuklu yargılanan 4 sanıktan 3'ü tahliye edildi. Mahkeme, firari müteahhitler Abdullah Devrim S. ile kardeşi Hasan Hüseyin S. hakkındaki çıkarılan kırmızı bültenli yakalama kararının devamına hükmetti.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 il büyük yıkım aldı ve 50 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Yıkılan binalara yönelik soruşturmalar ise devam ediyor.

Birçoğunda olduğu gibi ihmalkarlık, denetimsizlik ve ucuz malzeme kullanımı sonucu can kayıplarının yaşandığı davalardan biri de Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alan ve enkazında 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı.

furkan-apartmani-3.jpg

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Davanın önceki duruşmalarında, apartmanın yıkılmasında ihmali olduğu belirlenen binanın fenni mesulü Yılmaz Şahin Yurtyapan ile binada sahip oldukları daire ve iş yerlerinde kolon kestikleri iddia edilen Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay tutuklandı.

Soruşturma kapsamında savcılık 4 tutuklu sanık ile apartmanın müteahhitleri Abdullah Devrim S. ile kardeşi Hasan Hüseyin S. hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

furkan-apartmani-2.jpg

Davanın geçen yıl ekim ayında görülen ilk duruşmasında, mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan apartmanın müteahhidi olan tutuksuz sanık Abdullah Devrim S. ve kardeşi Hasan Hüseyin S. hakkında yakalama kararı verdi. İki müteahhit ile ilgili olarak davanın geçen ay görülen dördüncü duruşmasında yakalanamadıkları ve yurt dışına çıkmış olabilecekleri gerekçesiyle haklarında kırmızı bülten çıkarılması ve yeni bilirkişi raporu istenmesini kararlaştırıldı.

KOLON KESTİKLERİ İDDİALARINI REDDETTİLER

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen 5'inci duruşmaya; tutuklu sanıklar kaldıkları cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Duruşmada sanık avukatları ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları da hazır bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelen yeni bilirkişi raporunun okunmasının ardından savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, kolon kestikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını yineleyerek tahliye talebinde bulundu.

furkan-apartmani.jpg

3 SANIĞA TAHLİYE

Mahkeme heyeti duruşma sonunda tutuklu sanıklardan Eyüp Öğüt, Faik Öğüt ve Nejdet Alpay'ın Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelen bilirkişi raporlarının lehine olması, kurumsal firmalardan elde edilen belgeler, tanık anlatımları, delillerin toplanmış olması, toplanmamış delillere temas etme imkanının bulunmamasını göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

TEK TUTUKLU KALDI

Öte yandan mahkeme heyeti, sanıklardan 51 kişinin öldüğü apartmanın fenni mesulü Yılmaz Şahin Yurtyapan'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Heyet ayrıca, avukatı aracılığıyla yakalama kararının kaldırılarak tutuklanmama güvencesine yönelik talepte bulunan firari müteahhitler Abdullah Devrim S. ile kardeşi Hasan Hüseyin S.'nin talebini reddederek kırmızı bültenli yakalama emrinin devamına karar verdi ve duruşmayı 31 Mayıs tarihine erteledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN