'Süper muhtar'ın yardım dağıttığı bisikleti çalındı: Günde 10 kilometre yürümek zorunda kaldı

Antalya'nın Haşin İşcan Mahallesinde 2 dönemdir muhtarlık yapan Halil Ay'ın, ihtiyaç sahibi ailelere günde iki kez yardım ulaştırdığı emektar bisikleti bir yemek dağıtımında çalındı. Mahallelinin "Süper muhtar" diye seslendiği Ay, çalınan bisikletinin yerine yenisini alamadığı için yemek servisine günde 10 kilometre yürüyerek devam ediyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerine sayılı gün kala muhtar adayları da seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Haşim İşcan Mahallesinde 2 dönemdir muhtarlık yapan Halil Ay (43), mahallelinin kendisini zorla aday gösterdiğini ve bu talebi geri çeviremediğini söyledi.

8943963.jpg

'BİSİKLETİM ÇALINDI AMA BEN DURMUYORUM'

Çalışmalarını ara vermeden sürdüren Ay, mahalledeki kimsesiz, evde bakıma muhtaç ve maddi geliri yetersiz olan vatandaşlar için günde 2 kez bisikletiyle evlere ücretsiz yemek dağıtıyor. Bir yemek dağıtımında emektar bisikleti çalınan Ay, yenisini alamadığı için yemek servisini yürüyerek yapmak zorunda kaldı.

8943961.jpg

Günde 10 kilometre yol yürüdüğünü söyleyen Ay, "Bisikletim bir yemek dağıtımında çalındı ama ben durmuyorum. Artık yürüyerek dağıtıyorum. Spor da oluyor. Evlere yürüyerek servis yapıyorum. Gece gündüz demeden her türlü ihtiyaçlarına koşuyorum." diye konuştu.

8943962.jpg

'MAHALLELİ BANA 'SÜPER MUHTAR' DİYOR'

Mahallelinin kendisine 'Süper muhtar' diye seslendiğini ifade eden Ay, "Mahalleli sağ olsun, seviyor beni. 'Süper muhtar' diyorlar. Ben de onların her türlü sorununa koşmaya çalışıyorum. Hasta ziyaretleri, ilaç ve yemek dağıtımı gibi." dedi.

8943968.jpg

'ÇOK HAYIRSEVER, HERKESE KOŞAR'

'Süper muhtar'dan çok memnun olduklarını anlatan mahallelilerden Şefika Fesleğen, "Çok hayırsever, herkese koşar. Benim her istediğimi yapıyor. Doktorlara götürdü, evin çatısını bile o geldi yaptı." ifadelerini kullandı.

8943969.jpg

Berrin Cesur ise, muhtarın bisikletinin çalınmasıyla ilgili, "Üzüldüm, umarım bulunur. Yeni dönemde de seçimi kazanır diye düşünüyorum. Umarım olur." dedi.

8943966.jpg

Muhtar Ay'a yemek temininde destek olan Yakup Yıldırım ise, "Mahalledeki yaşlıların evladı gibi. Her gün gelip yemeklerini alıp götürür. Bisikletinin çalınmasına da ayrıca üzüldüm." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN