Asırlardır şifa amacıyla kullanılıyor! Ankara’nın o ilçesinden şifalı su fışkırıyor: Bilimsel araştırmalar yapıldı, işte adresi

Asırlardır şifa amacıyla kullanılıyor! Ankara’nın o ilçesinden şifalı su fışkırıyor: Bilimsel araştırmalar yapıldı, işte adresi

Başkent Ankara’da asırlardır şifa amacıyla kullanılan o su ifşa oldu. Ankara’nın o ilçesinden fışkıran su için bilimsel araştırmalar dahi yapıldı. İşte adresi…

Herkesin bildiği üzere dünyanın birçok bölgesinde doğanın insanlara sunduğu şifalı su bulunmaktadır. Ülkemizde yeraltı su kaynakları açısından oldukça zengin bir ülke iken Ankara’nın o ilçesinde yapılan araştırmalar sonucu yeni doğal kaynak suyu keşfedildi.

yeni-proje-3-005.jpg

ANKARA’DA ŞİFALI SUYUN ADRESİ

Doğal kaynak sularının birçoğu insan sağlığı için oldukça şifalıdır. Öyle ki Türkiye’nin birçok ilinde bulunan bu şifalı sular insan arasında büyük rağbet görmektedir. Özellikle de bazı illerdeki doğal kaynak suları kemik hastalıklarından cilt hastalıklarına kadar şifa saçmasıyla biliniyor. İşte bu doğal kaynak sularının arasına bir yenisi daha eklendi.

Ankara’nın Ayaş ilçesinde yapılan çalışmalar sonrasında şifalı su keşfedilmişti. Bu keşiften sonra birçok insanın bu kaynak suyundan haberi yoktu. Lakin artık duyan herkesin koşmaya başladığı bir yer haline geldi.

Bilimsel araştırmalar sonrası 2 bin yıllık bir kaynak olduğu öğrenilen Ayaş İçmece ve Kaplıcaları sadece 129 yıldır şifa amacıyla kullanılıyor.

yeni-proje-1-007.jpg

AYAŞ’TAKİ ŞİFALI SU NE İŞE YARIYOR?

Roma Döneminden günümüze kadar varlığını sürdüren Ayaş İçmece ve Kaplıcaları Mide bağırsak ve karaciğer tembelliklerine iyi geliyor. Bu organları faaliyete geçiriyor. Safra kesesi, böbrek taşı ve kumlarının dökülmesinde, idrar yolu iltihaplarının tedavisinde, mide ve bağırsakların solucan, şerit ve kıl kurdundan temizlenmesinde sayısız fayda sağlıyor. Hazımsızlığın, ağız kuruluğunun ve müzmin kabızlığın giderilmesine, nedeni bilinmeyen baş ağrılarının giderilmesine ve kanda bulunan toksinlerin dışarı atılmasına da yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN