Dolar düştü diye üzülen yatırımcılar bayram edecek! Fırtına öncesi sessizlikmiş... O tarihte hazır olun!

Dolar düştü diye üzülen yatırımcılar bayram edecek! Fırtına öncesi sessizlikmiş... O tarihte hazır olun!

Dolar düştü diye üzülen yatırımcılar şimdi bayram edecek! Meğer fırtına öncesi sessizlikmiş! O tarihte hazırlıklı olun! Ünlü ekonomist rekor kıracak diye uyardı...

Milyonlarca yatırımcı, ellerindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemde ise dolar ve gram altın ön plana çıkıyor.

Ekonomik açıdan TL, ne dolar ne de gram altın karşısında değer kazanamıyor. Dolar-TL kuru 32,4 seviyesinde seyrederken, gram altın rekor seviyelerde işlem görüyor ve 2 bin 438 TL civarında bulunuyor.

İran ve İsrail arasındaki gerilimin etkisiyle yaşanan düşüşlere rağmen, gram altın değer kazanmaya devam ediyor. Dolar ise Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye çıkarmasıyla sabit bir seyir izliyor.

YIL SONUNDA 52 DOLAR OLACAK İDDİASI

Gram altın ve doların sıcağı Haziran'da yakacak! Devrim Akyıl'dan kalp atışınızı hızlandıracak dolar ve

Ünlü ekonomist Devrim Akyıl, dolar ve gram altına ilişkin tahminlerini açıkladı. Akyıl, "Dolar TL'de orta vadeli hedeflerim değişmedi. 39 ile 44 teknik olarak hedefler buralara doğru bir atakta bir rasyonel bir seviyeye biraz oturabilir. Ancak bana göre ideal olması gereken yıl sonu hedefim 52 dolar" dedi.

Akyıl, gram altında ise Aralık ayında bir düzeltme beklediğini ifade ederek, "2 bin 396 orta vadeli trend seviyesi onun üzerinde kaldığı sürece orta vadede herhangi bir değişiklik yok ama 2 bin 480 üzerine atabilir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN