Kate Middleton'la gündeme gelmişti: Vakalar yüzde 79 arttı

Kate Middleton'la gündeme gelmişti: Vakalar yüzde 79 arttı

Galler Prensesi Kate Middleton, geçtiğimiz hafta kanser tedavisi gördüğünü açıkladı. Bu açıklama, genç yaşta kanser vakalarının yaygınlığı konusunda yeniden dikkat çekti. Bilim insanları, dünya genelinde 50 yaş altındaki kişilerde kanser vakalarının artış gösterdiği konusunda uyarıyor.

Galler Prensesi Kate Middleton, beklenmedik bir açıklamayla kanserle mücadele ettiğini duyurdu. 42 yaşındaki prenses, bir süredir devam eden spekülasyonlara son vermek amacıyla paylaştığı video mesajında, ocak ayında geçirdiği karın ameliyatının ardından kanser teşhisi konulduğunu açıkladı. Ancak ameliyat sırasında kanserin henüz tespit edilmediğini belirtti.

Kate Middleton, kemoterapi tedavisi aldığını ve tedavinin erken aşamasında olduğunu ifade etti, ancak kanserin türü hakkında detaylı bilgi vermedi.

ERKEN YAŞTA KANSER VAKALARINDA ARTIŞ

Prensesin açıklaması, genç yaşta kanser vakalarındaki artışı yeniden gündeme getirdi. Yapılan bir araştırma, 1990 ile 2019 yılları arasında dünya genelinde erken yaşta kanser vakalarının yüzde 79 arttığını ortaya koydu. Uzmanlar, genç yaşta kanser vakalarının 2030 yılına kadar yüzde 31 artması öngörüsünde bulunuyorlar.

NTV'den Tarık Kızıldağ'ın haberine göre; ancak, yıllar süren araştırmalara rağmen, bu artışın nedenini belirlemek henüz mümkün olmadı. Birmingham Üniversitesi'nden Profesör Andrew Beggs, henüz keşfedilmemiş bir çevresel faktörün bu artışın arkasında olabileceğini öne sürdü.

Veriler, kanser oranlarının tüm yaş gruplarında arttığını, ancak gençlerde vakaların daha hızlı arttığını gösteriyor. Bu durum, uzmanlar tarafından "gençlerde kanser salgını" olarak nitelendiriliyor.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelerde 50 yaş altı kanser vakalarında görülen artış, endişe verici boyutlarda. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Türkiye genç yaşta kanser vakalarında yüzde 66'lık bir artış yaşadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN