Ehliyet ve kimlik kartını aynı anda taşımaya son! 5 dakika sürecek işlemle iki kartı birleştirin

Ehliyet ve kimlik kartını aynı anda taşımaya son! 5 dakika sürecek işlemle iki kartı birleştirin

Cüzdanda taşınan kartların çok sayıda olması bazen rahatsızlık verici olabilir. Dijital sistemlerin yaygınlaşmasıyla artık herhangi bir kart taşımaya gerek kalmıyor. Yeni tip ehliyet ve kimlik kartı olanlar, nüfus müdürlüğünde 5 dakika sürecek işlemle tek kart taşıma ayrıcalığını yaşayabilir. İşte detaylar...

Yeni düzenlemeye göre artık cüzdanınızda birçok kart bulundurmanıza gerek kalmayacak. Hem kimlik kartı hem de ehliyetinizi tek bir kartta birleştirmeniz mümkün olacak.

Uygulamadan yararlanmak için tek yapmanız gereken nüfus müdürlüğüne başvuru yapmak. Birleştirme işlemi 5 dakikada sona eriyor ve tüm kartlarınız birleşmiş oluyor.

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Yeni kimlik kartı ve ehliyetiniz varsa herhangi bir belgeye ihtiyaç olmadan birleştirme işlemi yapılabilir. Ancak eski ehliyetiniz varsa öncelikle yeni ehliyet almanız gerekmektedir. Bu durumda 15 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.

Ayrıca yeni kimlik için başvuru yaparken 37 TL harç bedelinin ödenmesi ve son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafın ibraz edilmesi gerekmektedir. Yenileme işlemleri sırasında eski ehliyet veya kimliğinizin yanınızda bulunması da önemli.

Gazete Pencere'de yer alan habere göre, bu işlemler sonucunda birleştirme işlemi gerçekleştirilerek yeni kimlik ve ehliyetiniz adresinize gönderilecek.

EHLİYET VE KİMLİK BİRLEŞTİRME RANDEVU NASIL ALINIR?

* Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün https://randevu.nvi.gov.tr/ internet sitesine giriş yapın

* 'TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme' seçeneğine tıklayın

* Çıkan ekranı onaylayın

* Kişisel bilgilerinizi girin

* İl ve ilçe seçin

* Adına randevu alınan kişiyi seçin

* Randevu saatini seçin

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN