Fatih Tekke'li Alanyaspor durdurulamıyor! Teknik adamlık kariyerinde en başarılı dönemi yaşıyor...

Fatih Tekke'li Alanyaspor durdurulamıyor! Teknik adamlık kariyerinde en başarılı dönemi yaşıyor...

3 Kasım'da Alanyaspor'un başına geçen tecrübeli teknik adam Fatih Tekke, Akdeniz ekibinde elde ettiği sonuçlarla teknik adamlık kariyerinin en parlak dönemini yaşıyor. Turuncu-yeşilli ekip, başarılı teknik adam yönetimindeki son 7 karşılaşmada 6 galibiyet elde ederek 8. sıraya yerleşti.

FURKAN UZUN

Trendyol Süper Lig'in 34. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı İstanbulspor'u 6-0 ile geçen Fatih Tekke yönetimindeki Alanyaspor, Süper Lig'deki son 7 karşılaşmada 6. galibiyetini elde etti. Başarılı teknik adam, Akdeniz ekibine imza attığı günden bu yana elde ettiği skorlarla dikkatleri üzerine çekerken teknik direktörlük kariyerindeki en parlak dönemine ulaştı.

Süper Lig'in 10. hafta karşılaşmasında Sivasspor karşısında alınan yenilgi sonrasında Ömer Erdoğan ile yollarını ayırarak Fatih Tekke ile anlaşma imzalayan Alanyaspor, başarılı teknik adamın takımın başına geçmesiyle üst sıralara tırmandı.

Ömer Erdoğan yönetiminde Süper Lig'deki 10 karşılaşmada yalnızca 2 galibiyet elde ederek sadece 10 puan toplayabilen Akdeniz temsilcisi, Fatih Tekke'nin takımın başına geçmesiyle 24 karşılaşmada 10 galibiyet 8 beraberlik ve 6 yenilgi elde ederek 35 puan topladı.

Fatih Tekke'nin takımın başında ilk kez yer aldığı 11. hafta müsabakasında Kayserispor'a mağlup olarak söz konusu haftayı 15. sırada tamamlayan Akdeniz ekibi, söz konusu tarihten bu yana elde ettiği başarılı sonuçlarla üst sıralara tırmandı. 34. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı İstanbulspor'u 6 golle geçen Akdeniz ekibi 8. sıraya kadar yükseldi. Turuncu- yeşilli ekip, bu sonuçla Süper Lig'in ikinci yarısına ait puan durumunda ise 4. sıraya ulaştı.

Akdeniz ekibi, ligin ikinci yarısındaki 15 karşılaşmada 7 galibiyet 5 beraberlik ve 3 yenilgi elde ederek 26 puan topladı. Turuncu- yeşilli ekip, böylece Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından ikinci yarıda en az yenilgi alan takım oldu. Akdeniz temsilcisi ayrıca ligin ikinci yarısında kaydettiği 30 golle 44 gollü Galatasaray ve 33 gollü Fenerbahçe'nin ardından en çok gol atan takım oldu.

SON 7 MAÇTA 18 PUAN TOPLADI

46 yaşındaki başarılı teknik adam yönetimindeki Alanyaspor, söz konusu karşılaşmalarda 40 gol kaydederken kalesinde ise 33 gol gördü. Süper Lig'deki son 7 maçta 6 galibiyet elde eden Akdeniz temsilcisi, 8. sıraya yerleşerek 4. sıradaki Başakşehir ile arasındaki puan farkını 4'e düşürdü.

Sezona kümede kalma hedefiyle başlayan turuncu-beyazlı ekip, Tekke yönetiminde aldığı sonuçlarla Avrupa yarışına ortak oldu.

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİNİN EN BAŞARILI DÖNEMİNİ YAŞIYOR

2014 yılında teknik adamlık kariyerine adım atarak Alanyaspor'dan önce sırasıyla Kayseri Erciyesspor, Boluspor, Manisaspor, Denizlispor (2 dönem), İstanbulspor (3 dönem) ve Bursaspor'da görev alan Fatih Tekke, teknik adamlık kariyerinin en başarılı dönemini Akdeniz ekibinde yaşıyor.

Turuncu-yeşilli ekibe imza attığı günden bu yana tüm kulvarlarda 26 karşılaşmada görev alan başarılı hoca, söz konusu karşılaşmalarda 11 galibiyet 8 beraberlik ve 7 yenilgi elde ederek 41 puan topladı ve 1,57 puan ortalaması yakaladı.

Tecrübeli teknik adam böylece Denizlispor'u çalıştırdığı dönemde elde ettiği 1,40 puan ortalamasını geride bırakarak teknik adamlık kariyerinde en yüksek puan ortalamasına imza attı.

BÜYÜK MAÇLARDA 2 YENİLGİ ALDI

Fatih Tekke yönetiminde aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralara tırmanarak sezonun sürpriz takımlarından biri olan Akdeniz ekibi özellikle büyük maçlarda çarpıcı sonuçlara imza attı.

Tekke yönetiminde içerde ve dışarda Galatasaray'a 4-0 mağlup olan Alanyaspor, İstanbul'da Beşiktaş'ı 3-1 mağlup ederken iç sahada ağırladığı Trabzonspor'u da 3-1 ile geçti. Turuncu-yeşilli ekip, Kadıköy'de ise Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalarak sarı-lacivertli ekibe şampiyonluk yolunda ağır darbe vurdu.

Akdeniz ekibi, Fatih Tekke yönetiminde 5 büyük maça çıkarken söz konusu karşılaşmalarda 7 puan toplayarak sadece 2 yenilgi aldı.

FATİH TEKKE ALANYASPOR'A İMZA ATTIĞI GÜNDEN BU YANA SÜPER LİG'DEKİ PUAN DURUMU

imza.jpg

SÜPER LİG'İN İKİNCİ YARISINA AİT PUAN DURUMU

ikinci-yari.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN