Monet'nin tablosu, 74 milyon dolara satıldı

Monet'nin tablosu, 74 milyon dolara satıldı

Fransız ressam Claude Monet'nin ünlü 'Nilüferler' dizisinden 'Le bassin aux nympheas' isimli yağlı boya tablosu, New York'ta yapılan açık artırmada 74 milyon dolara alıcı buldu.

ABD’nin New York kentinde müzayede evi Christie’s tarafından dün yapılan açık artırmada, ünlü Fransız empresyonist ressam Claude Monet’in su nilüferleri serisinden “Le bassin aux nympheas” (1917-1919) olduğu belirtilen yağlı boya tablosu 74 milyon dolara satıldı. ‘Yeniden keşfedilen bir başyapıt’ olarak değerlendirilen tablo, 1972'den bu yana aynı özel koleksiyonda bulunuyordu.

monet.jpg

Christie’s bu hafta içinde yaptığı açık artırmada ünlü sanat eserlerinin toplam satış tutarının 748 milyon doları aştığını vurguladı.

Monet yaşamı boyunca nilüferleri resmetmiş ve 250'den fazla nilüfer tablosu yapmıştır. Vincent van Gogh'un Yıldızlı Gecesi ile ‘Nilüferler’ empresyonizmin en ikonik imgesi olmuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN