Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizi düşüyor: Eski başekonomist düşüşün nedenini açıkladı

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizi düşüyor: Eski başekonomist düşüşün nedenini açıkladı

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizi düşüyor! Eski başekonomistten düşüşün nedenine dair açıklama! İşte mevudat faizinin düşüş sebebi...dd

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, son haftalarda 1-3 aylık mevduat faizleri yüzde 68,9'dan yüzde 68,1'e gerileyerek sınırlı da olsa bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün nedenlerini değerlendiren Merkez Bankası eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, mevduat faizlerindeki gerilemenin ardındaki etkenleri açıkladı.

MEVDUAT FAİZLERİNDEKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi, bazı ekonomistleri rahatsız etti

Kara'nın yaptığı açıklamalara göre, mevduat faizlerindeki düşüşün ilk nedeni piyasada TL likidite fazlasının olması. Bu durum, fiili gecelik faizlerin TCMB politika faizinin altına inmesine sebep oluyor.

İkinci önemli etken ise para piyasası fonlarına gelen stopajın mevduat rekabetini azaltması. Kara, bu durumu değerlendirirken, "TCMB depo ihalesiyle birinci nedenine tedbir alıyor. İkincisine yapacak pek bir şey yok" şeklinde yorumladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN