Hekimoğlu İsmail anısına düzenlenen hikâye yarışması ödülleri verildi

Hekimoğlu İsmail anısına düzenlenen hikâye yarışması ödülleri verildi

Gülce Çocuk tarafından düzenlenen ve Hekimoğlu İsmail anısına ithaf edilen Hikâye Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi 'Tablet' adlı eseriyle Gaffar Gazi Koç oldu. İkincilik ödülü 'En Güzel Dost' hikayesiyle Yusuf Öztoprak'a giderken üçüncülüğü 'Bahtiyar Dede Sevgi Nine' hikâyesiyle Ayşe Odabaşı elde etti.

Timaş Yayın Grubu'nun yeni markası Gülce Çocuk tarafından düzenlenen ve Hekimoğlu İsmail anısına ithaf edilen Hikâye Yarışması'nın kazananları ödüllerini aldı. Yayıncılık dünyasına yeni bir soluk getiren Gülce Çocuk, bu yarışmayla çocuk edebiyatına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yarışmada birinci olan Gaffar Gazi Koç, ‘Tablet’ adlı eseriyle bu unvanı kazanırken, ikinci sırayı Yusuf Öztoprak ‘En Güzel Dost’ hikayesiyle, üçüncü sırayı ise Ayşe Odabaşı ‘Bahtiyar Dede Sevgi Nine’ hikayesiyle elde etti. Ayrıca, Serpil Tuna ‘Bulut İsimli Bir Kuşum Ben’ hikayesiyle mansiyon ödülünün sahibi oldu.

12.jpg

Ödül töreni, Timaş Yayın Grubu'nun Çengelköy'deki binasında gerçekleştirildi. Timaş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okçu, kuruluş hikayelerini ve Hekimoğlu İsmail'in yayınevi kurma serüvenini anlattı. Okçu, “41 yılda yüzlerce yazar ve binlerce kitapla kültür hayatımızdaki bayrak yarışını nitelikli yayıncılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. Gülce Çocuk'un Hekimoğlu İsmail adına bu yarışmayı düzenlemesi bizim için mutluluk verici.” ifadelerini kullandı.

Programda, 'Çocuk Edebiyatında Değerler ve Kültürel Kimlik' konulu panel de yer aldı. Panale yazarlar Abdullah Harmancı, Metin Özdamarlar ve Salih Uyan konuşmacı olarak katıldılar. Bu panelle birlikte, çocuk edebiyatının önemi ve kültürel kimliğin korunması üzerine önemli tartışmalar gerçekleştirildi.

10.jpg

Hekimoğlu İsmail Hikâye Yarışması, çocuk edebiyatına ve genç yazarlara destek olma amacı güderek kültür sanat dünyasında önemli bir yere sahip olmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN