Singapur'da F-16 düştü: Pilotu 'fırlatma koltuğu' kurtardı

Singapur'da F-16 düştü: Pilotu 'fırlatma koltuğu' kurtardı

Singapur'da F-16 savaş uçağı kalkıştan kısa süre sonra Tengah Hava Üssü'ne düştü. Pilot fırlatma koltuğu sayesinde kazadan sağ kurtuldu.

Singapur Savunma Bakanlığı, Singapur Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçağının yaşadığı bir sorun nedeniyle kalkıştan kısa bir süre sonra Tengah Hava Üssü'ne düştüğünü açıkladı.

Pilotun koltuk fırlatma yöntemiyle kurtulduğunun belirtildiği açıklamada, "Pilot başarıyla kurtuldu. Bilinci yerinde ve yürüyebiliyor." denildi.

Açıklamada, pilota ilk yardımın yapıldığı ve kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kazada başka yaralanan olmadığı bilgisi paylaşılan açıklamada, ülkede bu tarz kazaların son derece nadir yaşandığı kaydedildi.

FIRLATMA KOLTUĞU NEDİR?

Fırlatma koltuğu, genellikle savaş uçaklarında acil durumlarda pilot veya mürettebatı kurtarabilmek için tasarlanmış bir sistemdir. Çoğu tasarımda pilotun oturduğu koltuk pilotla beraber patlayıcı veya roket motoru yardımıyla uçağın dışına fırlatılır. Uçaktan ayrılan koltuk bir paraşüt açarak pilotun güvenle yere inmesini sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN