Babacan sosyal medyadaki o reklamlar için uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor

Babacan sosyal medyadaki o reklamlar için uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor

Ali Babacan, kendi fotoğraflarını kullanarak insanları dolandırmaya çalışan siber suçlulara karşı vatandaşları uyardı. Yaptığı paylaşımda konuyla ilgili olarak Babacan, "Sosyal medya dolandırıcılıklarına itibar etmeyin, dikkatli olun!" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son zamanlarda sosyal medya üzerinden artan siber dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Babacan, kendi fotoğraflarının kullanıldığı sahte içeriklerle insanların dolandırıldığını belirtti ve vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.

'PARA YATIRIN' DİYEREK VATANDAŞLARIMIZI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ali Babacan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Son günlerde çeşitli sosyal medya hesaplarından fotoğraflarım paylaşılarak yalan içeriklerle insanlar dolandırılmaya çalışılıyor. Siber dolandırıcılar, haber süsü verdiği içeriklerle, 'Şu hesaba şu kadar para yatırın' gibi ifadelerle vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyor" dedi.

YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI

Babacan, vatandaşları bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyanık olmaya çağırırken, bu konuda gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ifade etti. Ayrıca, Facebook ve Instagram gibi platformları bünyesinde barındıran Meta şirketi yetkilileriyle iletişime geçilerek, gerekli önlemlerin alınması için adımlar atıldığını belirtti.

DEVA Partisi lideri, sosyal medyada yapılan bu tür sahte paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Vatandaşlarımızdan, sosyal medyada yapılan bu tür paylaşımların hiçbirine itibar etmemelerini, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN