Francis Ford Coppola'dan 'The Godfather' itirafı: Kalbim çok kırıldı

Francis Ford Coppola'dan 'The Godfather' itirafı: Kalbim çok kırıldı

Sinema tarihinin en büyük yönetmenlerinden Francis Ford Coppola, 1973'teki Oscar Ödülleri'nde Baba (The Godfather) ile "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanamadığı için kalbinin kırıldığını itiraf etti. Coppola, ödülü kaybettikten sonra çok üzüldüğünü söylerken, "Ama şimdi düşününce size gerçeği söylemeliyim, ödülü kesinlikle hak eden Bob Fosse kazandığı için mutluyum" dedi.

"Baba" (Godfather) serisiyle Hollywood'un efsanelerinden olan yönetmen Francis Ford Coppola, "Baba" filmiyle Oscar'da "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanamadığı için kalbinin kırıldığını söyledi.

"Kabare" filmiyle ödülü evine götüren yönetmen Bob Fosse'ye saygılarını sunan Coppola, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Her genç ve hırslı yönetmen gibi ben de bir gün En İyi Yönetmen Oscar'ını kazanmayı ve o heykeli elimde tutmayı hayal ediyordum. 1973'te Baba aday gösterildiğinde, hayalim gerçekleşecek gibi görünüyordu çünkü Amerikan Yönetmenler Birliği ödülünü kazanmıştım ve genellikle bu ödülü kazanan Oscar'ı da alırdı. Bu daha önce sadece birkaç kez gerçekleşmemişti. Dolayısıyla o gece ödül törenine gittiğimde ve Baba'nın diğer kategorilerdeki başarısına tanık olduğumda, muhtemelen kazanacağımı düşünmeye başladım."

2.jpgBob Fosse

'FOSSE GİBİ BİRİNE KAYBETTİĞİM İÇİN MİNNETTARIM'

NTV'de yer alan habere göre usta yönetmen, "Kazanan ben değil, Kabare'yle Bob Fosse olmuştu. O zaman kalbim kırılmıştı ve Paramount'un sahibinin beni 'Neyse Francis, Bank of America'nın ödülünü sen kazandın!" diyerek teselli ettiğini hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

Coppola, sözlerini "Ama şimdi düşününce size gerçeği söylemeliyim: Ödülü kesinlikle hak eden Bob Fosse kazandığı için mutluyum. Olağanüstü bir yetenek ve aynı zamanda tatlı, sevimli bir adam. Sadece Kabare ve daha sonra Lenny için değil, olağanüstü All That Jazz'de de muazzam işler yaptı . Geriye dönüp o zamana baktığımda, Bob Fosse gibi bir adama kaybettiğim için gerçekten minnettar olduğumu söyleyebilirim" diye noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN