Biden'dan 7 yardım çalışanının vurulmasına sert tepki: İsrail Gazze'de sivilleri korumuyor

Biden'dan 7 yardım çalışanının vurulmasına sert tepki: İsrail Gazze'de sivilleri korumuyor

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de yedi World Central Kitchen çalışanının İsrail'in saldırısında hayatını kaybetmesi üzerine Telaviv yönetimin sivil ve yardım çalışanlarını korumada yetersiz kaldığını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırıda World Central Kitchen'a ait yedi yardım çalışanının ölümünü "trajedi" olarak nitelendirerek, İsrail'in sivil halkı ve yardım görevlilerini koruma konusunda yeterli önlemleri almadığını belirtti. Olayla ilgili derinlemesine bir soruşturma talep eden Biden, sonuçların kamuoyuyla paylaşılmasının önemini vurguladı.

SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Biden, olayın ardından İsrail'in hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yürütme sözünü hatırlatarak, sorumluların belirlenmesi ve bulguların açıklanması gerektiğini belirtti. İsrail'e sivillerin ve yardım çalışanlarının korunması için daha fazla çaba sarf etme çağrısında bulunan ABD Başkanı, bu tür olayların tekrarının önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

KIRBY: İSRAİL SİVİLLERİ KORUMUYOR

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Gazze'de şu ana kadar 200'den fazla yardım çalışanının hayatını kaybettiğini belirterek, İsrail ordusunun sivilleri ve yardım çalışanlarını koruma konusunda daha fazla adım atması gerektiğini ifade etti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, yaşanan olayın "kasıtsız" ve "trajik" olduğunu söyleyerek, soruşturmanın devam ettiğini ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

BLINKEN: ONLAR KAHRAMAN

ABD Başkanı, aynı zamanda World Central Kitchen'ın kurucusu İspanyol şef Jose Andres ile bir görüşme gerçekleştirdi. Biden, Andres'e başsağlığı dileklerini iletti ve kuruluşun dünya genelindeki yardım faaliyetlerine desteklerinin süreceğini vurguladı. Blinken ise, hayatını kaybeden yardım çalışanlarını "kahraman" olarak nitelendirerek, onların korunması gerektiğini ifade etti ve İsrail hükümetiyle konuyu görüştüklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN