Marketlerde satılan inek sütünde kuş gribi tespit edildi! O sütler güvenli mi? Sağlık Bakanlığı açıkladı

Marketlerde satılan inek sütünde kuş gribi tespit edildi! O sütler güvenli mi? Sağlık Bakanlığı açıkladı

Birçok insanın tükettiği ve sağlıklı olduğuna inandığı inek sütüne ilişkin duyanları şaşkına çeviren bir gelişme yaşandı. Marketlerde satılan inek sütünde kuş gribi tespit edildi. Yaşanan bu olaydan sonra sağlık bakanlığından açıklama geldi. İşte detaylar…

Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığına bağlı FDA, pastörize inek sütünde kuş gribi virüsünün parçalarının tespit edildiğini söyledi. FDA, pastörizasyonun inek sütündeki virüs üzerinde etkileri ile alakalı yapılan test sonuçlarının beklendiğini açıkladı. Yaşanan bu durum halk arasında endişeye yol açarken çalışmaların sonucu beklenmeye başladı.

yeni-proje-1-003.jpg

İÇİLMESİNİN GÜVENLİ OLDUĞUNU SAVUNDULAR

Mynet'te yer alan habere göre, Gıda ve İlaç İdaresi, konuya ilişkin olarak Salı günü bir açıklama yayınladı ve ABD'deki bazı pastörize süt örneklerinde kuş gribi virüsünün parçalarının tespit edildiğini bildirdi. Yapılan açıklamalarda sütün içilmesinin güvenli olduğu savunulurken bir yandan da çalışmaların sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.

yeni-proje-2-002.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELLİ OLACAK

Pastörize süt numuneleri test edilirken virüs parçalarının bulunduğunu söyleyen FDA yaptığı resmi açıklamada, "Mevcut bilgilere göre pastörizasyonun virüsü etkisiz hale getirmesi muhtemel, ancak sürecin viral parçacıkların varlığını ortadan kaldırması beklenmiyor. Bugüne kadar ticari süt tedariğinin güvenli olduğu yönündeki değerlendirmemizi değiştirecek hiçbir şey görmedik. Önümüzdeki birkaç gün ila hafta arasında pastörizasyonun inek sütündeki kuş gribini etkisiz hale getirip getirmediğini öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-3-004.jpg

SÜTÜN GÜVENİLİRLİĞİNİ SAVUNUYORLAR

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve Minnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma ve Politika Merkezi direktörü Michael Osterholm ön bulgulara şaşırmadığını söyleyerek, "Sütün çoğunu test etseniz, içinde E. coli, listeria ve başka şeyler de bulursunuz ama hepsi ölmüş olur. Pastörizasyon onları yok etmiyor, sadece öldürüyor. Yani ölü parçacıkların bir kişinin hastalanmasına neden olması pek olası değildir. Kuş giribi açısından bakıldığında bu gece süt içmekte herhangi bir sorun yaşamayacağım. Torunlarım bu gece sütü içebilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN