Monstera yaprakları sarardıysa hemen bunu yapın! İşte en çok yapılan hata: Yaprakların sararmasına neden oluyor

Monstera yaprakları sarardıysa hemen bunu yapın! İşte en çok yapılan hata: Yaprakların sararmasına neden oluyor

Monstera olarak da bilinen deve tabanı bitkisi bakımı oldukça zahmetli olan bitkilerden biridir. Lakin dikkat edeceğiniz bazı ayrıntılarla bu bitkilerin bakımını kolaylaştırabilirsiniz. Eğer bitkinizin yaprakları sararsın istemiyorsanız bunu yapabilirsiniz. İşte detaylar…

Bitki beslemeyi seven birçok kişinin evinde görüntüsüyle, ihtişamı ile büyüleyen deve tabanı bulunur. Oldukça ihtişamlı olan bu bitkinin bakımı çok da kolay değildir. parlak ve güneş ışığını dolaylı olarak aldığı ortamları seven deve tabanı, doğrudan güneş ışığı almamalıdır. Aksi takdirde yapraklarında yanık izleri oluşabilir. Peki deve tabanının yaprakları sararmasın diye neler yapılabilir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-1-006.jpg

AŞIRI SULAMAMAYA DİKKAT EDİN

Deve Tabanı bitkinizde sarı veya kahverengi yapraklar görüyorsanız, aşırı suluyor olabilirsiniz. Bu aynı zamanda çok fazla su ve yetersiz ışık sorunu da olabilir. Bitkinizi konumlandırdığınız alanın doğru açıda ışık aldığından emin olun. Sorunu teşhis etmeden önce, sarı veya kahverengi yaprakları tabandan keserek çıkarabileceğinizden emin olabilirsiniz.

yeni-proje-3-007.jpg

Bunun yanı sıra bitkinizin yaprakları kıvrık bir hal aldıysa bu durum yeteri kadar sulamadığınız anlamına gelebilir. Dolayısıyla bitkinize boydan boya duş aldırarak bunun önüne geçebilirsiniz.

yeni-proje-2-008.jpg

SARARMIŞ YAPRAKLARA ÇÖZÜM

Deve Tabanı yaprakları sarkık görünüyorsa veya yapraklar soluyorsa, bu iki şeyden kaynaklanıyor olabilir. Bunlardan biri aşırı sulama biri ise yetersiz sulamadır. Deve tabanı beslerken en önemli konu sulama konusuna özen göstermektir. Sulama yapmadan önce mutlaka bitki toprağını kontrol edin. Toprak çok kuru ise, Deve Tabanına iyi bir duş aldırmak için yukarıdaki talimatları uygulayın. Nemliyse, büyük olasılıkla aşırı sulamışsınızdır ve tekrar sulamadan önce kurumasını beklemelisiniz. Bu süre zarfında, düzgün bir şekilde kuruması için yeterince ışık aldığından emin olun. Unutmayın, Monstera hava akımından ve esintiden hoşlanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN