Ayağında nasır olanlar dikkat: Yedikten sonra kabuğunu sakın atmayın! Suda bekletip sokun, yumuşacık yapıyor

Ayağında nasır olanlar dikkat: Yedikten sonra kabuğunu sakın atmayın! Suda bekletip sokun, yumuşacık yapıyor

Ciltte oluşan nasırdan kurtulmak için çeşitli yöntemler mevcut. Ayak nasırından kurtulmak için ceviz kabuğunun güçlü özelliklerini kullanabilirsiniz. İşte, ceviz kabuğuyla ayak nasırından kurtulmanın yolu...

Ayak nasırı ve topuk çatlağı cildin aşırı sürtünme veya baskı olması sonucunda ortaya çıkan yaygın ayak problemlerinden biri. Ayak nasırı, cildin kalınlaşması ve sertleşmesiyle oluşur. Oluşumun temelinde birçok farklı neden yatabilir.

AYAK NASIRI NEDEN ÇIKAR?

Genellikle yanlış ayakkabı tercihi, ayak terlemesi, farklı ayak yapıları, yüksek basınç gibi sorunlardan kaynaklı ortaya çıkan nasır, topuk çatlağına da neden olur. Özellikle sıkı, dar ve sert yapıda ayakkabılar giydiğinizde nasırın oluşma riski artar.

Nasıra bağlı olarak gelişen topuk çatlakları cildin aşırı kuruması ve sertleşmesiyle oluşur. Ayaklarda sıklıkla gözlemlenen bu problem aşırı cilt kuruluğu ve nemlendirmemekten dolayı artabilir. Soğuk hava koşulları da nasır oluşumunu tetikler.

AYAK NASIRINA NE İYİ GELİR?

Hava koşulları, yetersiz su tüketmiş, uzun süre ayakta kalma, ayakkabı seçimleri gibi faktörler topuk çatlağını ortaya çıkabilir. Ayrıca egzama, mantar enfeksiyonları ve diyabet rahatsızlığı da ayak bölgesinde problemlere neden olabilir. Ayak nasırına karşı kimsenin bilmediği doğal çözüm ise ceviz kabuklarında saklı.

Ceviz kabuğu ve ceviz yaprakları içerdikleri doğal bileşenler sayesinde birçok sağlık probleminin tedavisinde tercih edilebilir. Ayak nasırı gibi bir soruna iyi gelmesinin nedeni içindeki iltihap giderici antimikrobiyal.

AYAK NASIRI NASIL GEÇER?

Milliyet'te yer alan habere göre, ayak nasırı semptomlarını önlemek için cevizin içerisindeki antiseptik özellikler yeterli olur. Birçok faydalı bileşen ayaklarınızı iyileştirir. Ceviz kabuklarının sert yapısını kullanıma hazır hale getirmek önemli. İşte ceviz kabuğundan harika bir doğal ilaç elde etmenin basit yolu.

Ceviz kabuğunun içerdiği tanenler, cildin sıkılaşmasına ve iyileşmesine yardımcı olur. Ayak nasırının olduğu bölgedeki cildin daha sıkı olması nasır çevresindeki dokuların korunmasına katkıda bulunur.

NASIRA BİTKİSEL NE İYİ GELİR?

Ceviz yapraklarının özellikle içerdiği juglon bileşiği, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve cilt üzerinde antifungal etkiye sahip olabilir. Böylece ayak nasırına neden olan iltihap, enfeksiyonları tedavi etmede etkili bir rol oynayacaktır. Ceviz kabuklarının ayakları iyileştirmesi için yapılması gereken çok basit.

İlk olarak cevizin kabuklarını ve yapraklarını 1 hafta boyunca suyun içinde bekletin. Sonrasında ayaklarınızı bu suda bekletin. Ardından ayakları streç filmle sarıp yarım saat bu şekilde bekleyin. Ayaklarınızın yumuşacık olduğunu fark edeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN