Ülkemizde nesli tükenme tehlikesi altında olan canlılardan biri o ilimizde görüntülendi: Nadir bir an

Ülkemizde nesli tükenme tehlikesi altında olan canlılardan biri o ilimizde görüntülendi: Nadir bir an

Ülkemiz topraklarında nesli tükenme tehlikesi altında olan canlılar arasında yer alıyor! O canlı Bingol'de görüldü! Nadir bir an...

Bingöl'de, yırtıcı kuşların göç güzergahları arasında yer alan nadir bir misafir görüntülendi. Nesli tükenme tehlikesi altındaki küçük akbaba, fotoğraf sanatçısı Kenan Nihat Elçi tarafından kent kırsalında fotoğraflandı.

Elçi, uzun süredir küçük akbabaları gözlemlediğini ancak şimdiye kadar fotoğraflama fırsatı bulamadığını ifade etti. Küçük akbabaların genellikle Avrupa ve Asya'nın dağlık bölgelerinde yaşadığını belirten Elçi, Bingöl gibi doğa zengini bölgelerde de zaman zaman görülebildiklerini dile getirdi.

Bingöl'de nesli tükenme tehlikesi altında olan küçük akbaba görüntülendi

Bu nadir anı yakalamanın kendisi için önemli bir deneyim olduğunu belirten Elçi, Bingöl'deki küçük akbabanın görüntüsünün bölgedeki biyoçeşitliliğin zenginliğini ve doğal güzelliklerini vurguladığını dile getirdi. Ayrıca, bu tür nadir kuşların korunması ve yaşam alanlarının muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan doğa koruma uzmanlarına da atıfta bulundu.

Bingöl ve çevresindeki doğal alanların korunması, nadir kuş türlerinin gelecek nesillere aktarılabilmesi için kritik önem taşıyor. Bu türden gözlemlerin, doğaya olan duyarlılığı artırarak çevre koruma bilincini geliştirmeye katkı sağladığı da belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN