Ona ‘Ölümsüzlük meyvesi’ deniyor Ege, Marmara ve Akdeniz'de yetişiyor!Japonlar avuç avuç yiyor Türkiye’de herkes burun kıvırıyor

Ona ‘Ölümsüzlük meyvesi’ deniyor Ege, Marmara ve Akdeniz'de yetişiyor!Japonlar avuç avuç yiyor Türkiye’de herkes burun kıvırıyor

Türkiye'de Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'nde yetişiyor kilosu 125 TL'den satılıyor. Birçok hastalığa iyi gelse de değeri pek de bilinmiyor. Japonlar avuç avuç tüketiyor Türkiye'de ise burun kıvırılıyor. İşte faydası bilinmeyen meyve…

Türkiye'de hünnap olarak biliniyor dünya ise onu Çin hurması olarak tanıyor. Dünyada en çok tüketilen meyveler arasında yer alıyor Japonya ve Çin'de bol miktarda tüketiliyor. Türkiye'de özellikle Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen hünnap kastan kemiği diş sağlığından birçok farklı hastalığa kadar ilaç niyetine tüketiliyor. Eskişehir'de aktarlık yapan Mehmet Ağılönü, dünyada popüler olan bir meyvenin Türkiye'de de bolca tüketilmesi gerektiğini tavsiye etti.

GÜNEY ASYA'DAN GELDİ DÜNYAYA YAYILDI

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde aktarlık yapan Metin Ağılönü, Çin hurması olarak tanınan Hünnap meyvesinin Güney Asya'ya özgü bir meyve olduğunu belirtiyor. Günümüzde dünya çapında yaygın hale gelen hünnap meyvesi, büyük çiçekli çalılarda veya ağaçlarda büyümektedir. İnsan sağlığı için önemli bir rol üstlenen hünnap, kalp, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi ve kas kontrolü ile birlikte diş ve kemikler içinde son derece yararlıdır. Boyutuna göre fiyatı da değişen hünnap 80 TL ile 125 TL arasında satılıyor.

hunnap-toplamak.jpg

DÜNYANIN VİTAMİN DEPOSU

Bir vitamin deposu olarak hayatımızın içerisinde yer alan Hünnap meyvesinin özelliklerini anlatan Metin Ağılönü, kış aylarında tüketildiğinde çok faydalı olduğunu belirtti. Ağılönü, “Hünnap bir vitamin deposudur ve aynı zaman da Çin hurması olarak da biliniyor. Hünnap meyvesi, Güney Asya'ya özgü bir meyvedir. Ancak günümüzde tüm dünya da yaygın hale geldi, geliyor. Hünnap meyvesi, hem yiyecek olarak hem de ilaç yapımında kullanılıyor. Hünnap meyvesinin kalorisi düşüktür, ancak lif, vitamin ve mineral bakımından zengindir.” dedi.

hunnapp.jpg

HÜNNABIN FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek lif oranına sahip olan Hünnap düşük kalorili bir meyvedir. Sağlıklı bir atıştırmalık olarak görülen Hünnap antioksidan açısından güçlü olması nedeniyle bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. C vitamini açısından zengin olan hünnap, makul miktarda potasyum içerirken vücuda enerji sağlayan doğal bir şeker görevi üstleniyor.

Birçok farklı fayda sağlayan Hünnap kalp sağlığını koruyarak sindirim sistemini desteklemektedir. Bunun yanı sıra cilt sağlığı ve diş kemik kas sağlığını da koruyan Hünnap yeterli miktarda tüketilmesi durumunda enerji santrali görevi görüyor. Soğuk havalarda Sindirim sistemini destekleyen hünnap kilo vermek isteyenlerin de tercihi oluyor.

hunnap-1.jpg

TÜRKİYE'DE BOLCA BULUNUYOR

Güney Asya'ya özgü bir meyve olan Hünnap Türkiye'de de bol miktarda bulunuyor. Ege,Marmara ve Akdeniz Bölgesinin iklimini uygun bir şekilde yetiştirilen hünnap sıcak ve ılıman iklimleri seviyor. Türkiye'nin batı ve Güney kesimlerinde yaygın olarak bulunan hünnap, Güney Asya ülkelerinde özellikle Japonya ve Çin'de de sık sık tüketiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN