Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü

Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü. Görüşmede bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bugün karşı tarafın talebi üzerine İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü. Görüşmede bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

7777.jpg

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ SONRASI AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan İran-İsrail gerilimiyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski olduğuna dikkat çekildi.

Bakanlıktan gelen açıklama şöyle,

"İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz." denildi.

Açıklamada, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İran medyası, bu sabah erken saatlerde İsfahan kenti çevresinde patlamalar duyulduğunu ve ülkenin hava savunma sistemlerinin devreye girmesinin ardından da üç insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini bildirdi.

Reuters'a konuşan üst düzey bir İranlı yetkili, İsrail saldırsının ardından "derhal bir misilleme planının olmadığını", "saldırının arkasında kim olduğuna dair net bir açıklama bulunmadığını" söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN