Havalar ısınınca her yerden çıkmaya başladılar! Eve bu yapraktan koyun, hamam böcekleri o evi terk ediyorlar

Havalar ısınınca her yerden çıkmaya başladılar! Eve bu yapraktan koyun, hamam böcekleri o evi terk ediyorlar

Havalar ısınmaya başlayınca her yerden çıkmaya başladılar! Evlerin baş belası hamam böceklerinden kurtulmanın yolu bulundu! Evinize bu yapraktan koyun, evi terk edecekler...

Hamam böceklerinden kurtulmak ev sahipleri için sıkça karşılaşılan bir sorundur. Ancak bu zararlıları kontrol altına almanın bazı ev yapımı yöntemleri bulunmaktadır. İşte hamam böceklerini evinizden uzak tutmanın ve yok etmenin bazı pratik yolları...

HAMAM BÖCEKLERİNDEN NASIL KURTULUNUR?

Bu yöntem haşerelerin kökünü kurutuyor! Sadece iki malzeme ile hamam böceklerinden eser kalmıyor…

  1. Su Kaynaklarını Kesin: Hamam böcekleri suya bağımlı canlılardır. Bu nedenle evinizdeki tüm su sızıntılarını tamir ederek, böceklerin su kaynaklarına erişimini engelleyin. Tatil için evden uzaklaşırken özellikle su vanalarını kapatmayı unutmayın.

  2. Evinizi Temiz Tutun: Hamam böcekleri, genellikle kirli ve dağınık alanlarda barınır. Evinizin köşelerini düzenli olarak temizleyin ve özellikle mutfak bölgesini hijyenik tutmaya özen gösterin. Bulaşıkları hemen yıkayın, yemek artıklarını hızlıca temizleyin ve ocakta biriken yağları temizleyin.

  3. Zemin Temizliği: Ev içindeki zeminleri düzenli olarak temizleyin, ancak duvarları aşırı ıslatmamaya dikkat edin. Islak duvarlar, hamam böceklerinin sığındığı bölgeler haline gelebilir.

  4. Sabunlu Su: Hamam böceklerini yok etmek için etkili bir yöntem, sıvı sabun veya duş jeli ile seyreltilmiş suyu bir sprey şişesine doldurarak kullanmaktır. Hazırladığınız karışımı böceklerin üzerine sıkarak etkisini gözlemleyebilirsiniz.

HAMAM BÖCEKLERİNE KARŞI DOĞAL EV YAPIMI İLAÇ

Gece uyumadan çorabınıza defne yaprağı koyun, sabah olacaklara inanamayacaksınız...

Ev yapımı hamam böceği ilaçları da kullanılabilir:

  • Defne Yaprağı: Hamam böcekleri defne yaprağı kokusunu sevmezler. Bu nedenle böceklerin bulunduğu alanlara defne yaprakları serperek kullanabilirsiniz.
  • Haşlanmış Patates, Borik Asit ve Şeker Karışımı: Haşlanmış patates püresine borik asit ve şeker ekleyerek hazırlanan bu karışımı böceklerin sığınağına uygulayabilirsiniz.
  • Soğan ve Karbonat: Doğranmış soğan ile karbonatı karıştırarak elde ettiğiniz karışımı böceklerin barınma alanlarına uygulayabilirsiniz.
  • Boraks: Giysilerinizi yıkamak için kullandığınız boraksı böceklerin gizlendiği yerlere serpiştirebilirsiniz.
  • Kırmızı Biber Püresi: Ezilmiş kırmızı biber ve sarımsağı su ile karıştırarak elde ettiğiniz karışımı böceklerin bulunduğu bölgelere püskürtebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN