Üreticinin başı yanacak! Önce gübre şimdi de yem! Çiftçiye rahat bir nefes almak yok

Üreticinin başı yanacak! Önce gübre şimdi de yem! Çiftçiye rahat bir nefes almak yok

Bitmek bilmeyen zamlar üreticinin de başını yakacak. Önce gübre derken Şimdi de artan yem fiyatları çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Yeni zamlar tartışılırken çiftçiye rahat bir nefes almakta haram oldu. İşte yem fiyatları…

Üreticiler artan fiyatlara yetişmekte zorlanıyor. Gerek gübre gerek maliyetler nedeniyle yaşanan zorluklar üreticilerin cebini yakarken son olarak yem fiyatlarına 5 TL ile 10 TL arasında zam yapıldı. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, yem fiyatlarına 5 ile 10 lira arasında zam geldiğini duyurdu.

YEM FİYATLARINA ZAM GECİKMEDİ

Ekonomik zorluklar, artan maliyetler ve enflasyon derken üreticiler de güncel fiyatları yetişmekte zorlanır oldu. Yem fiyatlarına son bir haftada çuval başı 5 ile 10 TL arasında zam yapıldı. Hayvancılıkta son derece önemli girdi kalemi arasında yer alan yem fiyatları yeni zamlarla birlikte üreticinin de cebini yakıyor. Bununla birlikte üreticinin besi ve süt üretim maliyeti de artarken yeni zamların yolda olduğunu sinyalleri de gelmeye başladı. Yapılan zamlarla birlikte 50 kilogram besi yeminin çuvalı 500 TL'ye yükselirken süt yeminin fiyatı da 600 TL bandına dayandı.

yem-zammi.jpg

Bursa Damızlık Sağır Yetiştiricileri Birliği, Bursa iline ait haftalık yem listesini yayınlarken, güncel süt ve besi yemi şu şekildedir:

  • Süt yemi (19 Hp) 528,75 TL
  • Süt yemi (20 Hp) 552,50 TL
  • Süt yemi (21 Hp) 587,50 TL
  • Besi yemi 492,50 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN