Akdeniz, Ege ve Marmara için korkutan tsunami uyarısı! 30 dakika içinde gerçekleşebilir

Akdeniz, Ege ve Marmara için korkutan tsunami uyarısı! 30 dakika içinde gerçekleşebilir

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, korkutan uyarıyı veerdi. Akdeniz, Ege ve Marmara için tsunami süresi çok kısa! 5 ile 30 dakika içinde gerçekleşebilir...

Türkiye'nin kıyılarında meydana gelebilecek tsunamilerin risklerine dair önemli bilgiler veren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

5 İLE 30 DAKİKA İÇİNDE KIYIYA ULAŞACAK

Jeofizik alanında uzman olan Prof. Dr. Ercan, X hesabından yaptığı paylaşımlarda, Ege ve Akdeniz bölgelerinde meydana gelebilecek tsunaminin 1 ile 2,5 metre arasında dalga yüksekliği ve 5,5 metre tırmanma yüksekliğine ulaşabileceğini ve depremden 5 ile 30 dakika sonra kıyıya varacağını belirtti. Ayrıca dar ağızlı koyların ve girintilerin sakıncalı olduğunu ekledi.

Ercan, Marmara Bölgesi için ise kırıkların 1-1,5 metre düşey bileşenli yanal atımlı olduğunu ifade etti. Bu bölgede meydana gelebilecek 7,5 büyüklüğündeki bir depremin, 1 ile 2,5 metre arasında dalga yüksekliği ve 5 metre tırmanma yüksekliğine sahip bir tsunami üretebileceğini belirtti. Tsunaminin karaya ilerleme süresinin depremden 4 ile 20 dakika arasında olabileceğini aktardı. Özellikle dar ağızlı koylar ve girintili bölgelerin bu durumda risk taşıdığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN