Volkswagen yeni modelini Türkiye'de 800 bine satacak! Kapış kapış gidecek: Alman kalitesi ve ucuzluk bir arada

Volkswagen yeni modelini Türkiye'de 800 bine satacak! Kapış kapış gidecek: Alman kalitesi ve ucuzluk bir arada

Alman otomotiv markası Volkswagen, yeni modelini Türkiye'de 800 bin TL'ye satacak! Bu model kapış kapış gidecek! Hem uygun fiyatı, hem de Alman kalitesiyle piyasayı sallayacak...

TUNACAN ATALAY

2027 yılına damga vuracak bir gelişme Volkswagen'den geliyor: Alman otomobil devi, elektrikli araç piyasasını altüst edecek, 20.000 euroluk bütçe dostu modeli ID.1'i duyurdu. Bu hamle, elektrikli otomobillere geçişin önündeki en büyük engellerden biri olan yüksek fiyatları tarihe karıştırmaya hazırlanıyor.

Volkswagen, sadece çevre dostu teknolojilere odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda elektrikli otomobil sahibi olmayı herkes için erişilebilir bir hayal haline getiriyor. Yöneticisi Thomas Schafer'in belirttiği üzere, Volkswagen'in karşılaştığı en büyük problem batarya fiyatları olsa da, ID.1 ile bu problemi yüksek hacimli üretimle çözmeyi hedefliyor.

volkswagen-2.webp

2027'de yollarımıza çıkacak olan ID.1, Volkswagen'in elektrikli araç piyasasındaki iddiasını güçlendiriyor. Özellikle %10 ÖTV ve %20 KDV'nin eklenmesiyle Türkiye'de yaklaşık 800 bin TL'lik bir fiyat etiketiyle satılacak olan ID.1, elektrikli otomobil sahibi olmak isteyen herkes için bir umut ışığı olacak.

Avrupa'da vergiler dahil 20.000 euro gibi rekabetçi bir fiyatla satışa sunulacak olan ID.1'den önce, 2026'da 25.000 euroluk Golf muadili ID.2'nin de piyasaya sürüleceğini unutmayalım. Volkswagen'in elektrikli araç stratejisi kapsamında çıkardığı bu iki model, elektrikli araç piyasasında yeni bir sayfa açacak.

volkswagen-1.webp

Volkswagen'in bu cesur adımı, elektrikli araç teknolojisine erişimi genişletirken, çevreci taşımacılığın önünü açıyor. ID.1, Türkiye'de kapış kapış gidecek bir model olmaya aday. Volkswagen'in bu stratejik hamlesi, elektrikli araçları herkes için ulaşılabilir kılmak adına atılmış dev bir adım olarak tarihe geçecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN