Turistlerin kapkaça en çok uğradığı ülkeler: Türkiye sıralamada üst basamaklarda

Turistlerin kapkaça en çok uğradığı ülkeler: Türkiye sıralamada üst basamaklarda

Türkiye tatil sezonuna girmişken bir sigorta şirketinin yaptığı araştırma, turistlerin kapkaç olaylarına en çok maruz kaldığı riskli ülkeleri ortaya çıkardı. Türkiye de listede bulunurken yedinci sırada yerini aldı.

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte turizm sektöründe hareketlenme başladı. Bu canlılık, bir yandan tatilciler için heyecan verici gelişmeler getirirken, diğer yandan güvenlik sorunlarına da işaret ediyor. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Express, bir sigorta şirketinin gerçekleştirdiği ve Avrupa'daki en riskli tatil rotalarını belirleyen araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

İTALYA İLK SIRADA

Araştırmaya göre, İtalya kapkaç ve hırsızlık olaylarının en yoğun yaşandığı ülke olarak listenin başında yer alıyor.

TÜRKİYE YEDİNCİ SIRADA

Araştırma, turistik cazibe merkezlerinin yoğunluk kazanmasıyla birlikte kapkaç ve hırsızlık gibi suçların da artış gösterdiğine dikkat çekiyor. İtalya'dan sonra sıralamada Fransa, İspanya, Almanya ve Hollanda yer alırken, Türkiye bu listeye yedinci sırada girmeyi başardı. Türkiye'yi takip eden diğer ülkeler ise sırasıyla Portekiz, Yunanistan, Polonya ve İrlanda olarak belirlendi.

HIRSIZLIK OLAYLARI TURİSTİK NOKTALARDA YOĞUNLAŞIYOR

Sigorta şirketinin sözcüsü Tiffany Mealiff, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, özellikle turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği müze, anıt ve mekanlarda hırsızlık riskinin arttığını belirtti. Mealiff, turistlerin bu tür yerlerde daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Araştırmada, özellikle Roma'daki Trevi Çeşmesi, Paris'teki Eyfel Kulesi ve Barcelona'nın ünlü caddesi Las Ramblas'ın hırsızlık için riskli bölgeler arasında olduğuna işaret edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN